Nyskaping
Dagens Perspektiv – ny digital dagsavis!
Medier og ledelse – selskapet som gir ut blant annet Ukeavisen Ledelse – utvider både stoffområde og utgivelsesfrekvens og lanserer fra i dag en ny digital dagsavis. Avisen har fått navnet «Dagens Perspektiv» og vil komme ut fem dager i uken.
Nå leser du Dagens Perspektiv – en helt ny dagsavis i Norge.
– Vi har i ti år daglig publisert kommentarer, artikler og nyheter på nettet som ikke er blitt trykket i papirutgaven av Ukeavisen Ledelse eller andre steder. Nå utvider vi denne virksomheten til en daglig dagsavis, sier Magne Lerø som er leder for utgiverselskapet Medier og Ledelse som utgir Ukeavisen Ledelse, Handelsbladet, magasinene Plot, KBS og nettstedet Kultmag. Den nye dagsavisen vil også sampublisere artikler fra disse publikasjonene.
Ideen er å kombinere dagsavisens aktualitet med fagpressens evne til å prioritere, gå i dybden og gi relevant informasjon til ulike markedssegmenter.
Dagens Perspektiv vil henvende seg til ledere, politikere, rådgivere, organisasjoner, bransjefolk og andre samfunnsengasjerte lesere.
Navnet er valgt ut fra syv definerte perspektiver redaksjonen ønsker å nyhetsbilde ut fra:
- Ledelse: Ukeavisen Ledelse har dekket dette feltet i 15 år og har etter hvert utviklet spisskompetanse på ledelsefaget og ledelsestrender i Norge og internasjonalt. Ledelse handler om å styre og forvalte verdier – både økonomiske, kulturelle og etiske, samt å forstå og forholde seg til mennesker og omgivelser. I ledelsesseksjonen går vi i dybden på vesentlig nasjonal og internasjonal forskning på ledelse, vi skriver om trender, tar for oss lederens rolle, intervjuer ledere og vi presenterer ulike lederverktøy. Tematisk spenner seksjonen fra strategi og drift til organisasjonspsykologi og historier fra lederlivet.
- Arbeidsliv: Selv med oljefond og oljefunn, så er det mennesker som driver det norske samfunnet. Mennesker er arbeidskraft – på alle nivåer. Tilgang på nødvendig kompetanse og rett arbeidskraft vil være en avgjørende for fremtiden til den nordiske modellen og hvilket velstandsnivå vi alle kan forvente i fremtiden. Demografi og migrasjon er to viktige stikkord som vil tvinge frem endringer i det norske arbeidslivet. Arbeidslinjen, produktivitetskommisjoner, pensjonsreformer og endringer i arbeidsmiljøloven er også aktuelle spørsmål knyttet til framtidens arbeidsliv.
- Samfunnsstyring: Det offentlige får stadig nye arbeidsoppgaver og ansvar for stadig større deler av det sivile samfunnet. Politikerne kappes om å "ta vare på de svakeste", mens de samtidig påpeker behovet for å bremse veksten i offentlig sektor. Det offentlige Norge skal endres, reformeres og effektiviseres, samtidig som offentlige etater får stadig nye oppgaver. Politikk, kommunal- og statlig forvaltning tas opp i denne seksjonen.
- Samfunnsansvar: De store utfordringene i vår tid må næringsliv, organisasjoner, politikere og befolkningen som helhet gå sammen om å løse. Anstrengelsene for å få ned utslippet av klimagasser er den største utfordringen vi står overfor. Fattigdom og fordeling er også spørsmål som vil stå høyt på dagsorden nasjonalt og internasjonalt i årene framover. Bedrifters oppgave er å levere overskudd til sine eiere – men også å bidra til å utvikle et godt samfunn. Politikernes oppgave er å sette genser for næringslivet for å hindre korrupsjon, usunn konkurranse og rovdrift på mennesker og natur. Samfunnsansvar og etikk er i dag et komkurransefortrinn.
- Nyskaping; Vi kjenner alle spørsmålet, men få har et klart svar: "Hva skal vi leve av etter oljealderen?" Det er dette det dypest sett vil handle om i denne seksjonen. Trender, nye ideer, oppstartsbedrifter, innovasjon og forskning hører inn under vignetten "nyskaping".
- Europa: Europa er inne i en turbulent periode, og Norges fremtid er henger sammen med resten av Europas fremtid og i særdeleshet EU-landenes. Norsk næringsliv, politikk og forskning er tett knyttet opp mot EU. Vår ambisjon er at EU skal få en bred og mer fremtreden plass i vår redaksjonelle satsing. Vi skal dekke EU bredt, og ikke bare når norske interesser er en direkte aktør i en problemstilling – indirekte har imidlertid alt som skjer på politisk nivå i EU-systemet betydning fort Norge. NB:Europa-seksjonen starter opp for fullt 1. februar 2015.
- Eksistens: Eksistens er vår seksjon for verdispørsmål, kultur og etikk. Her vil vi problematisere etiske dilemmaer i politikk og næringsliv og i menneskers liv, og kaster oss inn i de store verdidebatter som mennesker har vært opptatt av siden tidenes morgen – filosofi, idehistorie, psykologi og religion.
- Synspunkt: Ukeavisen Ledelse og de andre publikasjonene til Medier og Ledelse har allerede i dag knyttet til seg en rekke eksterne kommentatorer som skriver under vignetten "synspunkt". Vi kommer til å utvide synspunkt-delen ytterligere ved å knytte til oss faste kommentatorer til de enkelte seksjonene.
- Kunnskapsbasen "Delelageret": I tillegg til redaksjonell produksjon og eksterne kommentarer ønsker vi å skape en møteplass der vi inviterer ulike miljøer til å dele relevant informasjon med våre lesere. Det kan være universiteter og høyskoler som ønsker å presentere sin forskning, eller ideelle organisasjoner som har utarbeidet en rapport. Eller vi vil selv presentere offentlige dokumenter vi mener er vesentlig for våre lesere. NB: Delelageret er ennå ikke ferdig utviklet, men vil lanseres i løpet av våren.
Leserne vil etter hvert kunne tegne abonnement på de seksjonene en er interessert i.
Dagens Perspektiv vil basere seg på abonnement. Planen er også å tilby papirpublikasjoner i forlengelse av noen av seksjonene.
Lerø sier de starter «pent og forsiktig» og vil øke antallet artikler etter hvert. Han vil også søke etter ekstern finansiering for å bygge ut seksjonene Nyskaping og Europa.
Dagens Perspektiv vil i tillegg søke samarbeid med ulike kompetanse- utdannings og forskningsmiljøer om å publisere aktuelle utredninger, rapporter og forskningsartikler som passer inn under avisens perspektiver Denne seksjonen blir et slags "delelager" for ny kunnskap.
Redaktør Knut Petter Rønne vil ha det daglige ansvaret for avisen.