Arbeidsliv

Regelrådets vurdering er «Rød: Forslaget er ikke tilfredsstillende utredet»

Ferskt regelråd i strupen på forbrukerapparatet

– Kan få alvorlige konsekvenser for næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

Regelrådet, som er underlagt Nærings- og fiskeridepartementet, ble formelt startet 1. april 2016. Deres funksjon skal være «å bidra til at næringslivet ikke påføres unødvendige byrder gjennom nytt eller endret regelverk.» Rådet skal ha en fri og uavhengig stilling, og departementet har ingen instruksjonsrett i faglige spørsmål.

Rådet har tatt imot konsekvensutredninger fra 1. juni 2016, og kom 5. juli med sin første uttalelse.

Der går de knallhardt ut mot et nytt forslag til forordning om forbrukervernsamarbeid fra barne- og likestillingsdepartementet.

Bakgrunnen for forslaget er manglende overholdelse av forbrukervernreglene i EU. Det foreslås blant annet å gi myndighetene flere verktøy til å verne forbrukerne ved for eksempel villedende markedsføring og urimelig handelspraksis. Det foreslås også et mer forpliktende samarbeid i saker som involverer forbrukere i flere land.

«Slik Regelrådet forstår saken, er det grunn til å tro at forslaget blant annet medfører at håndhevingsmyndighetene gis vesentlig sterkere og mer inngripende virkemidler i forbrukerspørsmål enn det som er tilfelle i gjeldende rett. Dette kan få alvorlige konsekvenser for næringslivet i Norge,» heter det i Rådets vurdering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS