Samfunn

Kirkegata i Drammen med torvet og bybrua i bakgrunnen.

Fylkesmannen vil ha nytt Stor-Drammen

Publisert Sist oppdatert
Fylkesmann Helen Bjørnøy i Buskerud vil slå Svelvik, Øvre Eiker, Nedre Eiker og Lier sammen med Drammen i en ny storkommune. Tre av kommunene har sagt nei til sammenslåing.

Lier og begge Eiker-kommunene har fattet vedtak i sine kommunestyrer om at de helst vil fortsette som selvstendige kommuner, mens Svelvik i Vestfold og Drammen har gjort vedtak om å slå seg sammen.

Også Ringerike, Hole og Jevnaker bør også slås sammen, ifølge Fylkesmannen. Av disse har kun Ringerike gått inn for sammenslåing.

At Bjørnøy går inn for et nytt Stor-Drammen nå, har sammenheng med at Hurum og Røyken anbefales å bli slått sammen med Asker i Akershus, slik kommunene selv har truffet vedtak om.

– Det etableres sterkere kommuner rundt Drammensregionen både i øst og i sør. Fylkesmannen mener derfor at det er helt nødvendig å skape en sterkere kommune rundt Drammen, heter det i vurderingen som ble offentliggjort onsdag.

Fylkesmannen anbefaler videre at sammenslåingsprosessene i Numedal, Hallingdal og Midtfylket (Modum, Sigdal og Krødsherad) utsettes med sikte på fullføring senere enn regjeringens reform legger opp til.

Powered by Labrador CMS