Ledelse

Illustrasjonsfoto.

– Gode ledere ser hvem som trenger tilrettelegging

Les SINTEF-forskerens beste tips for god tilrettelegging på arbeidsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Når en arbeidstakers funksjonsevne blir redusert, har både arbeidsgiver og arbeidstaker plikt til å, så langt det er mulig, finne løsninger som gjør at den ansatte kan fortsette i arbeidet. Men hva betyr dette, og hvordan tilrettelegger man på en god måte? SINTEF-forsker Solveig Osborg Ose forklarer hva man bør tenke på.

Når noen blir sykemeldt, spiller situasjonen på arbeidsplassen en stor rolle når det kommer til hvor lang sykemeldingen blir. Gjennom systematisk arbeid for å sørge for et godt arbeidsmiljø som både ansatte og ledere trives i, skapes gode og robuste relasjoner, som igjen kan redusere lengden på sykemeldingen.

– Det er viktig at de ansatte har et godt forhold til sin leder, sine kolleger og sine arbeidsoppgaver. Da vil en sykemelding sjelden vare lenger enn den må, mener Solveig Osborg Ose, seniorforsker ved SINTEF, som også er aktuell med boken «Sykefravær, HMS og inkludering».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS