Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Når har ansatte rett til å bruke egenmelding?

Dagens Perspektivs juristpanel svarer på lesernes spørsmål om arbeidsrett.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er personalansvarlig i en virksomhet som har en nyansatt som har jobbet ca. 6 uker. Forut for ansettelsen var han innleid over en lengre periode fra et bemanningsselskap. Nylig pådro han seg et sykefravær, hvor han hevder han har rett til å bruke egenmelding, fordi ansettelsesperioden sammen med innleidperioden er over grensen på 2 måneder ansettelsestid for å kunne bruke egenmelding. Har arbeidstageren rett i dette?

HR-leder

Svar: Nei. Det må være helt klart at 2 måneders fristen i folketrygdloven (§ 8-24) for å få rett til å benytte egenmelding løper fra ansettelsen hos dere. Eventuelle innleieforhold i forkant av ansettelsen teller ikke med. Derimot kan tidligere ansettelsesforhold regnes med ved gjenansettelse innen 2 uker. Dette skjer vel ikke så ofte i praksis.

SBDL v/ advokat Arvid R. Ødegård

#Spørjuristene

Advokat og partner Kari Bergeius Andersen og advokat og partner Arvid R. Ødegård i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund svarer på spørsmål om arbeidsrett. Med seg har de Elisabeth Dolva Sandøy, Maria Eek Stefansson og Marianne Gjerstad. Tjenesten er gratis.

Send dine spørsmål til redaksjonen, advokat Arvid Ødegård, eller advokat Kari Bergeius Andersen ved å klikke på navnene.

Les alle spørsmål og svar her!

Powered by Labrador CMS