Samfunn

Skattemyndighetene vil ha innrapportering fra Airbnb

Skatteetaten ønsker at selskaper som Airbnb må innrapportere hvor mye nordmenn tjener på å leie ut boligen sin og andre tjenester.

Publisert Sist oppdatert
Airbnb og tilsvarende delingstjenester har ingen form for opplysningsplikt overfor myndighetene, og skatteetaten er prisgitt at utleierne selv oppgir inntektene.

Derfor ønsker skatteetaten en lignende ordning som arbeidsgivere har i dag, med å sende inn lønns- og trekkoppgaver, skriver Finansavisen.

– Det er noe vi kunne tenke oss, både med tanke på å få bedre innsikt i hvordan segmentet opptrer, men også med tanke på kontroll, sier assisterende skattedirektør Nina Funnemark i Skatteetaten.

Rundt 9.000 utleieboliger i Norge er i dag annonsert gjennom Airbnb. Skattemyndighetene har ingen oversikt over hvem utleierne er eller hvor store inntekter de har.

Funnemark vil ikke si om skattemyndighetene har reagert med vedtak mot skattytere som ikke har oppgitt inntekter fra Airbnb.

– Delingsøkonomien er noe vi følger opp, understreker hun.

Finansminister Siv Jensen har sagt at tjenester som Uber og Airbnb, og hvordan myndighetene skal håndtere det, er en prioritert oppgave for regjeringen i det nye året.

Powered by Labrador CMS