Valgkomiteens flertall innstiller Legeforeningens kandidat til leder i Akademikerne

Publisert: 19. oktober 2016 kl 16.46
Oppdatert: 20. oktober 2016 kl 11.27

Onsdag ble det klart at flertallet i valgkomiteen i hovedorganisasjonen Akademikerne har innstilt Legeforeningens kandidat, Kari Sollien, til leder i Akademikerne.

Valgkomiteen bestod av Geir Riise, i Legeforeningen, Tom Bolstad i Econa, Merete Skaug i Naturviterne og Ivar Horneland Kristensen i Tekna,

Et mindretall har innstilt leder i Juristforbundet Curt A. Lier til leder.

Valgkomiteens innstilling med begrunnelse vil bli lagt fram i Rådsmøtet torsdag 27. oktober på Ingeniørenes Hus, i tråd med vanlig organisasjonspraksis. Det gjelder også for mindretallets forslag til leder.

Komiteens leder Geir Riise har ingen flere kommentarer.

Tettere samarbeid

Legeforeningens Kari Sollien har uttalt at hun ønsker å bygge et enda sterkere akademikerfelleskap gjennom mer involvering og tettere samarbeid i organisasjonen.
Saken fortsetter under annonsen

– Vi står overfor store endringer i næringsliv og arbeidsmarked. Akademikerne er helt sentrale fordi vi representerer nytenkning og kompetanse, sier Kari Sollien.

Sollien er spesialist i allmennmedisin, leder for Allmennlegeforeningen gjennom tre år og sentralstyremedlem i Legeforeningen i åtte år.
 
VI RETTER: I en tidligere versjon av denne saken het det at et mindretall i valgkomiteen som bestod av (...alle navnene i valgkomiteen) innstilte Curt A. Lier til leder. Dette er feil og misvisende. Det riktige er at det var et mindretall i valgkomiteen som innstilte Curt A. Lier. Hvem dette mindretallet består av, er ukjent for Dagens Perspektiv. Vi beklager feilen.

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen