Ledelse

– Hun er veldig velmenende, og er klar på at hun skal stå for en annen type ledelse enn Cersei, selv om hun ikke alltid vet hva hun skal gjøre, nøler en del og gjør mange feil, mener Trond Kjærstad om dragedronningen Daenerys Targaryen.

Game of Ledelse

Gode, onde, gale, smarte, taktiske, ærefulle og naive ledere preger Game of Thrones-universet, og man kan si mye om dem, men de har i alle fall prinsipper. Kan man lære noe av disse, eller er det først og fremst en moralsk fabel?

Publisert Sist oppdatert
Trond Kjærstad jobber mye med å finne paralleller mellom historie og ledelse, og er veldig interessert i lederskikkelser. Han har fulgt Game of Thrones tett, og kjenner igjen mange av lederskikkelsene som befinner seg i dette universet.

Denne uka markerte slutten på den nest siste installasjonen av serien Game of Thrones. Serien spiller på krig, overnaturlige krefter, politikk, fyldige forhistorier, og – kanskje mest av alt – ledelse. Konger og dronninger og hærførere og rådgivere med et bredt arsenal av lederstiler kjemper om hvem som skal lede.

Det er på det fiktive kontinentet Westeros at det meste av ledelsen skjer. Åtte regioner med hver sin leder, og hovedstaden King’s Landing, der toppsjefen sitter på jerntronen og i utgangspunktet skal ha makten over alle regionene. Én leder. Åtte mellomledere. Makt og interessekonflikter har imidlertid gjort at denne strukturen har slått sprekker, og serien har fulgt andre karakterers oppturer og nedturer – veien til toppen, men også veien ut av serien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS