Samfunnsstyring

Ap leverer skoginvitasjon til KrF

Aps nye skogstrategi er ganske nøyaktig lik den KrF la fram tidligere i høst. Det er et tydelig signal til partiet, mener Aps Knut Storberget.

Publisert Sist oppdatert

Da Ap i går la fram sitt alternative statsbudsjett var det blant annet gjort plass til en temmelig betydelig satsning på skog, blant annet ved at partiet ønsket å fjerne gevinstbeskatningen på skog og bevilge mer penger på skogplanting. Landbrukspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Knut Storberget, mener de likelydende politiske strategiene er et signal og en invitasjon til sentrumspartiet KrF.

– Det er et godt signal til KrF. På mange av punktene når det gjelder skog kan Ap og KrF sammen med Sp og SV raskt komme til enighet, sier Storberget til Nationen.

Samtidig går han ikke med på at det er snakk om noen blåkopiering av KrFs strategi.

– Vi har laget vår skogpakke ut i fra det vi mener kan skape vekst i skognæringen. Men vi legger ikke skjul på at KrF i mange sammenhenger har kommet med gode forslag til hvordan vi kan utvikle skogen, det er nok snakk om gjensidig inspirasjon her, sier han.

Tar ikke imot invitten

Hos KrFs næringspolitiske talsperson, Line Henriette Hjemdal, møter invitasjonen med liten entusiasme.

– Storberget vet godt at vi har inngått en samarbeidsavtale som sier at vi skal gå til regjeringen med økonomiske spørsmål, og det kommer vi til å gjøre de neste dagene. Ap ba oss sitte på tribunen i 2012, men det gadd ikke KrF, for vi vil ha innflytelse, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS