Sosiale turer – for eksempel hytteturer hvor ledere og ansatte tilbringer tid sammen – gjør at ansatte får et sterkere forhold til bedriften, mener toppsjef John Mackey i Whole Foods Market.

Berit Roald / NTB scanpix

Drar på overnattingstur med sjefene

Publisert: 22. april 2014 kl 09.27
Oppdatert: 25. april 2014 kl 11.26

Barn synes gjerne det er stas å være på overnattingsbesøk hos venner. Det er mer uvanlig at ansatte og ledere drar på overnattinger sammen, pusser tenner i samme rom og lager frokost sammen, konstaterer CNN, som har intervjuet en toppsjef som har stor tro på sistnevnte konsept.

John Mackey, gründer og toppsjef i the Whole Foods Market, mene at det å tillbringe tid med kolleger i en personlig setting utenfor kontoret er den beste måten å bygge opp tillitsfulle relasjoner på.

Han sier til CNN at han vet at det høres rart ut, men at det er noe med det å sove i samme hus og lage frokost og middag sammen. Det er en erfaring som knytter folk sammen.

Å være sammen på et personlig nivå gjør at ansatte i mindre grad skiller mellom livet på jobben og livet utenfor jobb. Dette gjør at medarbeiderne kan relatere seg til jobben og hverandre på et dypere nivå, mener Mackey.

I Norge er det ganske vanlig at man drar på sosiale turer, herunder hytteturer, med jobben. Om filosofien bak dette er like gjennomtenkt som det Mackey gir uttrykk for, skal være usagt. 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no