Ledelse

Regjeringen vil gjøre det mer attraktivt å bruke private bedrifter til å levere tjenester som renhold og kantinedrift.

Det kan bli nøytral merverdiavgift for helseforetak

Regjeringen vil gjøre det mer attraktivt å bruke private bedrifter til å levere tjenester som renhold og kantinedrift.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NHO.

– Dette er en meget viktig sak for alle våre bedrifter som vil levere tjenester til det offentlige. Med dagens regelverk for merverdiavgift gis staten og helseforetakene et økonomisk motiv til å utføre avgiftspliktige tjenester i egen regi, fremfor å kjøpe tjenester fra private leverandører. Med momsnøytralitet vil man kunne fokusere mer på kvaliteten og ha et likt økonomisk utgangspunkt å konkurrere på, sier Petter Furulund, administrende direktør i NHO Service.

Regjeringen har sendt forslaget om en ordning med nøytral merverdiavgift for helseforetakene ut på høring med svarfrist 1. oktober 2015. Nærmere bestemt er dette en kompensasjonsordning for helseforetakene og private sykehus med langsiktige driftsavtaler.

Forslaget er utarbeidet i samarbeid mellom Finansdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Departementene viser til at det er behov for ytterligere utredninger før ordningen trer i kraft, og ikrafttredelse foreslås derfor til 1. januar 2017. Dette er 1 år senere enn varslet av regjeringen i budsjettproposisjonen for 2015.

Powered by Labrador CMS