Ledelse

Klar for å imponere sjefen i din nye jobb?

Her er noen råd til ettertanke.

Publisert Sist oppdatert

Ny jobb betyr nye muligheter, og antagelig dukker det også opp et behov for å virkelig vise at man duger. Noen tenker kanskje også at gjelder det å imponere sjefen.

David Reese fra People & Culture har skrevet om tematikken i et innlegg hos Fortune, og gir et litt uvanlig råd til nyansatte. Han råder dem til å gjøre det motsatte av det som kanskje er naturlig: Nemlig å vie sjefen minst mulig oppmerksomhet.

Når du begynner i ny jobb har du gjerne rolige dager i starten, og dette gjelder det ifølge Reese å benytte seg av før ulike prosjekter begynner å spise opp tiden din. Hans råd er å bruke energien på å bli kjent med den bransjen du jobber og i, og de kundene du betjener: Ha en-til-en-møter med medarbeidere og ledere, og still her spørsmål som vil fortelle deg noe om selskapets sterke sider, utfordringer og visjon. Forsøk å fostå din plass i dette bildet og tenk over hvor du kan utgjøre den største forskjellen; skape størst verdi.

Han minner om at de færreste arbeidsgivere, utover grunnopplæringen, har en ferdig oppgått løype som sier akkurat hva du skal gjøre. Du har selv en mulighet til å sikte deg inn mot de områdene hvor du tenker at du kan skape mest verdi.

Hvis du konsentrerer deg om dette fra dag én, ender du kanskje opp med å imponere sjefen likevel. Selv om dét ikke var hovedhensikten.

Powered by Labrador CMS