Nyskaping

Rema 1000 har bestemt seg for at kundene skal få betale via mobiltelefonen. NorgesGruppen avventer denne løsningen, men prøver samtidig ut andre betalingsmåter i sine Deli de Luca-butikker.

Konkurrentene avventer mobilbetaling

Selv om Rema og Narvesen har bestemt seg for å innføre betaling via mobiltelefon, har ikke konkurrentene det travelt med å komme etter.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenposten.

Kommunikasjonsrådgiver, Ingrid Solberg Gundersen sier til avisen at NorgesGruppen følger veldig godt med på utviklingen i markedet. Bedriften eier kjeder som SPAR, Joker, Kiwi , Mix og Meny, ser ut til å ta nyheten med ro.

– Vi er først og fremst opptatte av at det skal være enkelt for kundene våre. Nå ser vi at mange aktører tilbyr forskjellige løsninger. Vi tror at kundene ønsker en løsning som ikke binder dem til å handle i én kjede, sier hun til avisen.

NorgesGruppen prøver også ut ny teknlogi i sine Deli de Luca-butikker. Der har de introdusert såkalte kontaktløse kort, der små beløp kan betales uten at kunden taster inn koden.Det holder å holde kortet i nærheten av en betalingsautomat. Foreløpig kan man bare handle for opptil 200 kroner på denne måten.

Rema samarbeider med Danske Bank om løsningen. Banken har en betalingsløsning kalt MobilePay. Det er først og fremst en tjeneste for å overføre penger mellom privatpersoner. Nylig ble den lansert i Norge, og da gikk det bare noen timer før DnB gjorde bruken av sin tjeneste, Vipps, gratis.

Powered by Labrador CMS