Nyskaping

Marit Høvik Hartmann, kommunikasjons- og markedsdirektør i Oslo Business Region (i midten) og Øyvind Såtvedt, direktør i samarbeidsalliansen Osloregionen, mottar prisen.

Oslo kåret til «Place Brand Of The Year»

Oslo vant prisen, i konkurranse med Great Britain, Eindhoven, Liverpool og Sverige, for byens nye profileringsstrategi.

Publisert Sist oppdatert

Under prisutdelingen «City, Nation, Place Award» i London torsdag kveld ble Oslo kåret til «Place Brand Of The Year» – årets destinasjonsmerkevare.

Den høytidelige prisutdelingen fant sted under den internasjonale konferansen «City, nation, place» i London. Konferansen samlet verdens ledende ekspertise på markedsføring av destinasjoner.

– For lille Oslo er det stort å vinne prisen i konkurranse med Great Britain, Eindhoven, Liverpool og Sverige. Prisen er en stor annerkjennelse Oslos konkurransefortrinn som en ung, banebrytende og kompakt storby, og hvordan disse fortrinnene er vektlagt i den nye profileringsstrategien for Norges hovedstad, sier Marit Høvik Hartmann, kommunikasjons- og markedsdirektør i Oslo Business Region.

– Det beste ligger foran oss

Den nye profileringsstrategien for Osloregionen, som er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Business Regionen, Visit Oslo og Samarbeidsalliansen Osloregionen, ble ferdig utviklet i mars 2015 og senere vedtatt av Oslo bystyre.

– Strategiens innhold, med visjonen «Det beste ligger foran oss», verdiene «banebrytende, berikende og ekte» og målet om Oslo som «verdens beste kompakte by», har allerede fått stor internasjonal oppmerksomhet. Over 700 meningsbærere har vært involvert i strategiarbeidet, og prisen er også en annerkjennelse av alle deres bidrag, sier Marit Høvik Hartmann i en pressemelding.


Internasjonale begivenheter

En ambisjon er at Oslo skal være vertskap for internasjonale begivenheter med en profil som bygger opp under og forsterker byens fortrinn. En slik begivenhet, som ble vektlagt av juryen for «Place Brand Of The year» var «Future Library». Et annet eksempel på en begivenhet i tråd med profileringsstrategien er vinterens X-Games Oslo.

– Begivenheter som «Future Library», hvor forfattere fra hele verden inviteres til å levere bidrag som først kan leses om hundre år, og X-Games Oslo, hvor verdens beste snowboard- og freeskiutøvere samles til dyst midt i byen, demonstrerer Oslo verdier banebrytende, berikende og ekte” på en svært god måte, sier Marit Høvik Hartmann.

Powered by Labrador CMS