Samfunnsstyring

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

For mye godhet

Landbruksminister Sylvi Listhaug raser mot «godhetstyranniet». Det rir oss som en mare, sier hun. Den godheten det er snakk om her, gjelder flytninger. Det er de vi overøser med for mye godhet. Ikke så å forstå at Listhaug ikke vil at vi skal gi dem som kommer mat eller at de ikke skal få et sted å bo. Vi skal bare ikke være for gode. Hvis vi er for gode, vil hele verden til slutt komme til oss her langt i nord. Nå har Frp og Høyre blitt enige om 15 tiltak som skal forhindre at vi ikke blir for gode, bare passe snille.

Listhaug mener ellers å vite at Jesus ikke var en godhetstyrann. Hun forklarte i Dagsnytt 18 at Jesus var opptatt av på hjelpe flest mulig. «Og da handler det ikke om å hjelpe veldig mange i Norge», sa hun. Hun glemte visst å si at om Jesus hadde levd i dag, hadde han stemt Frp og vært en klar tilhenger av en strenger flyktningpolitikk

Uten bukse

En ny bølge med innstramninger skyller inn over offentlig sektor. Flere sykehus skal være ille ute, for folk blir ikke akkurat friske av å leve stadig lenger. Ekstra hardt ser det ut til å gå ut over Bærum sykehus. Det er fortsatt slik at pasientene får en pysjskorte når de blir lagt inn, men pysjbuksene blir nå fjernet med sparekniven. Det betyr at pasientene må ordene seg selv nedentil. Om det blir lov å gå med stumpen bar eller om det blir et generelt påbud om å stille med egen truse, er ikke avklart. Uansett vil det bli stor variasjon, fra kortbukser til G-streng og truser i alle regnbuens farger.

Slik gjøres det

I Dagbladets evig lange serie om «slik gjør du det», kan vi nå lese om «slik skjærer du kake». Det er utvilsomt kjekt å kunne. Men de går litt raskt fram. Først bør de skrive artikkelen «Slik lager du kake», og da fortrinnsvis en kake som en kan skjære.
VG frister med «Slik tar du bilde når det smeller». Hvis det først skulle gå så galt at det smeller, er det geit å kunne dokumentere det visuelt etter elle kunstens regler. Problemet er selvsagt å være klar til smellet kommer. Det kommer gjerne ubeleilig og plutselig.
For den kvalitetsbevisste kan det, når det nå nærmer seg julebord, være noe å hente ved å lese artikkelen «Slik gjenkjenner du en kvalitetsdress» i Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS