Samfunnsstyring

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Omstridt nakenhet

NRK er blitt kritisert for at de har brukt private nakenbilder for å advare mot nakenhet på Snapchat. De var godt sladdet, men likevel, mener kritikerne. De kunne vel funnet noe annet å illustrere nakenhet med. Det er ikke så lett. Er man naken, så er man naken. Det hele minner litt om presten som ble spurt om hva i alle dager han gjorde i horestrøket i Hamburg. «Jeg er nedom for å ta avstand», svarte han.

Bacon-forviklinger

Etter at Petter Stordalen var ute med det glade budskap om at gjestene nå skulle slippe å bli plaget av pølser og bacon når de spiser frokost på Comfort-hotellene, gikk det kun få dager før kontra-beskjeden kom.

I hotellbransjen er det gjesten som er sjefen. Og når gjestene våre vil ha bacon, skal de få bacon. Over og ut for Bacongate!, sier Petter Stordalen til VG.no.

Det holder ikke å la eksperter og Gunhild Stordalen få bestemme hva en skal spise til frokost når en først skal overnatte på hotel. Der hører egg og bacon med. Slik har det alltid vært og slik skal det alltid forbli helt til grisen blir kjeppjaget fra landet.

Breiviks sanne gud

I årevis har folk gått rundt og trodd at Anders Behring Breivik måtte regnes som en «kristen terrorist». Han hadde noe godt å si både om Gud og Jesus, trodde folk. Men der tok de jammen feil.

«Det er få ting i verden som er mer patetisk enn Jesus-skikkelsen og hans budskap, og jeg har alltid foraktet den svakheten og internasjonalismen som kirken representerer, skriver Breivik i et brev som er sendt flere aviser. Den Breivik tror på, er gode, gamle Odin. I nørrøn mytologi var Odin den mektigste av gudene, regnes som gudenes høvding og høvdingenes gud. Det gir mening for en mann med Breiviks selvbilde. Når det gjelder praksis, forsøker imidlertid Breivik å oppføre seg som en særdeles brutal utgave av Tor med hammeren.

Smågodt-tyven

– Jeg forstår at det er problemer med tilstrekkelige ressurser i politiet når man må kaste seg inn i så alvorlige og kompliserte saker, sier advokat Fridtjof Feydt med en viss sarkasme til Dagbladet. Han er oppnevnt som forsvarer for en mann som har oppbevart 4,1 gram amfetamin. Det er nå så. Det som er like ille, er at han også har stjålet smågodt fra en butikk i Biskop Gunneruds gate for 83 kroner. Slikt går jo ikke an. Tenk om alle hadde forsynt seg med smågodt for 83 kroner ute å betale. Da hadde jo hele smågodt-systemet brutt sammen. Det må statueres et eksempel.

Powered by Labrador CMS