siden sist

Siden sist:

Publisert Sist oppdatert

Fiske med Sandberg

Det la panikk i luften da NTB meldte at det lå an til at Per Sandberg ville bli ny minister for innvandring. Da det ble kjent at Sandberg skulle konsentrere seg om sild, sei, torsk og hyse, trakk de ikke bare et lettelsens sukk i KrF. Det var tendenser til jubel å spore. Sandberg vil få sin fulle hyre med å holde de mektige «kvotebaronene» i sjakk og forklare folket nordpå at regjeringen ikke har planer om å overflytte hele kystbefolkningen til Nav. Det er dessuten godt med innvandrere nordpå, så det vil åpne seg muligheter for at Per Sandberg kan få opptre i spesialøvelsen sin. Det bør ikke gå lang tid før han har skaffet dem noen sjarker slik at de kan dra til sjøs og gjøre nytte for seg framfor å sitte på land og vente på å bli integrert.

Advokat med kjempegaffel

Advokater er kjent for å skrive faktura med gaffel, men ingen bruker en så gedigen gaffel som Magnus Hellesylt i Wiersholm. Han krevde 262 666 kroner for å kopiere 320 sider med dokumenter. Dette var inkludert både papir og sverte, og 320 sider er fryktelig mye å holde orden på. 818 kroner per kopierte side var en såpass stiv pris at selv advokater reagerte. Etter at bostyrer Tone Bjørn i Marina Subsea klaget, grep blant annet Disiplinærnemden for grådige advokater fatt i saken. Det endte med at Wiersholm fikk sende en faktura på 32 000. Det er 100 kroner per kopiert side. Fortsatt en meget lønnsom kopieringsjobb. Wiersholm har forsvart seg med at det var mye jobb med å sortere. Det kan enhver forestille seg dersom advokaten snublet og mistet alle papirene i trappen, for eksempel.

Helvete uten Hareide

Man lærer så lenge man lever. Det Åge Hareide lærte til slutt, er å slutte som trener for et klubblag og begynne som trener for et landslag. I 2003 var han trener for Rosenborg. Da Nils Johan Semb sluttet som trener for det norske landslaget, fikk Fotballforbundet det for seg at Hareide var den eneste som kunne overta. Ut fra det mediene skrev, virket det som om Hareide sa ja den ene dagen og nei den neste i flere uker. Det endte med at manager Rune Bratseth uttalte at «Hareide er blitt uspiselig for oss» og lot ham bli løst fra kontrakten. Hareide uttalte at han hadde opplevd å «være i helvete». Sterke saker, altså. Denne gangen passet Hareide på å slutte i Malmø FF før han fikk den endelige forespørselen om å bli trener for det danske landslaget. Han slapp unna helvete, men dit havner han garantert dersom han ikke sørger for at danskene kvalifiserer seg til VM om to år.

Powered by Labrador CMS