Samfunn

Forskere mener det er greit å bruke dyr i forskning. Folk flest er ikke like entusiastiske.

Store forskjeller i holdninger mellom folk og forskere

Tross enighet om at forskning er viktig, er det et stort gap mellom hva folk flest og vitenskapsfolk mener om viktige spørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 90 prosent av amerikanske forskere mener det er greit å bruke dyr til vitenskapelige forsøk. Kun 37 prosent av andre amerikanere er enig. Og mens halvparten av folk flest i USA mener klimaendringene er menneskeskapte, er 87 prosent av forskerne overbeviste om at så er tilfellet.

Det amerikanske analysebyrået Pew Research Center har undersøkt amerikaneres holdninger til ulike spørsmål som også opptar forskningen. Resultatet er slående – eller kanskje nedslående? Hva det er et stort gap mellom forskerne og hva flertallet av publikum mener.

Pew har spurt medlemenne av det amerikanske forskningsorganisasjonen American Association for the Advancement of Science (AAAS) og et stort utvalg amerikanere over 18 år om holdninger til ulike forskningsrelaterte spørsmål – som holdninger til genmanipulasjon, matvarer og befolkningsvekst. Svarene viser at det finnes et stort holdningsgap mellom fagfolk og vandre folk.

Her er noen av resultatene:

Folk vs vitenskap

Det er store forskjeller i holdninger mellom folk flest og forskere i USA. Kilde: Pew Research Center.

Powered by Labrador CMS