Petter Stordalen frykter at Norge blir et filialland, eid av utlendinger. Tiden er inne for å tenke større, mener han.

NTB Scanpix / Torstein Bøe

– Vi blir et filialland

Publisert: 23. juni 2015 kl 09.17
Oppdatert: 23. juni 2015 kl 09.22

I et innlegg i VG tirsdag skriver han og administrerende direktør Thomas Høgebøl i kommunikasjonsselskapet The North Alliance at vi bør finne sammen med våre nordiske naboer – raskt.

– Vi risikerer å bli et land av filialer eid av utlendinger – et filialland hvor alt som drives i Norge er et resultat av at andre har tatt markedet vårt, sier Petter Stordalen i innlegget.

Stordalen og Høgebøl mener verden anser Norge og landene rundt oss som ett område, ett marked: Derfor vil utenlandske selskaper i økende grad bare se mot markedet «Norden», deriblant Norge. Nå er tiden inne for at næringslivet begynner å tenke nordisk, fremfor norsk. Å tenke stort, og å legge vekk nisselueholdningene, er måten å gjøre det på:

– I Norge har vi for vane å tenke for smått. Vi må tørre å tenke stort. Har du for store ambisjoner, tenker mange nordmenn «nå må du roe deg ned». Herregud, tror du Spotify når ut til en hel verden?» Så går det seks måneder og Spotify er over hele verden. Da kaller vi det flaks. Vi er for lite flinke til å heie på hverandre og tenke stort, sier Stordalen til VG.

 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no