Ledelse

Styreleder i DNB, Anne Carine Tanum, har i dag for mange styreverv for det europeiske regelverket.

DNB-styreleder bryter EU-regler

Har flere styreverv enn den europeiske banktilsynsmyndigheten tillater.

Publisert Sist oppdatert

Styreleder i DNB, Anne Carine Tanum, har fem verv som styreleder. Det er fire flere enn European Bank Authority (EBA) har satt som maksgrense. Tre av styremedlemmene står også i fare for å måtte tre ut av bankens styre på grunn av disse reglene, skriver Dagsavisen.

EBA tillater kun ett styreverv for styreleder og fire verv som styremedlem.

Tanum er, i tillegg til vervet i DNB, også styreleder i fire andre selskaper. I tillegg er hun styremedlem i fem selskaper.

Allerede i 2014 ble DNB varslet om at banken ville bli utpekt som såkalte systemviktige institusjoner, noe som innebærer at banken kommer inn under EBA-regelverket, skriver avisen.

EU etablerte et nytt europeisk tilsynssystem 1. januar 2011. Hensikten var å styrke tilsynet med hele den europeiske finanssektoren og bedre forutsetningene for finansiell stabilitet. Opprettelsen av EBA var en del av det nye tilsynssystemet, ifølge regjeringens nettsider.

– Regjeringen har bedt Stortinget om å samtykke til at de forordningene som etablerer EUs finanstilsynssystem tas inn i EØS-avtalen, heter det i en e-post Dagsavisen har mottatt fra departmentet.

EBAs regler om begrensninger i antall styreverv trådte i kraft 1. juli 2014.

Powered by Labrador CMS