Europa

Europols vedtok torsdag å sende ut 200 antiterror-eksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land.

Europol sender 200 etterforskere til flyktningpunkter

Europol vedtok torsdag å sende ut 200 antiterroreksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land.

Publisert Sist oppdatert

Etterforskerne rekrutteres fra nasjonale tjenester i EUs medlemsstater. Opptil 50 av dem vil avløse hverandre på viktige trykkpunkter i EUs ytre grense for å styrke sikkerhetskontrollen og identifisere mistenkte terrorister og kriminelle, heter det i en uttalelse fra Europols ledelse i Haag.

Den europeiske politiorganisasjonen sier at arbeidet også tar sikte på å bekjempe organiserte, kriminelle nettverk som driver med menneskesmugling.

I løpet av de nærmeste dagene vil Europol oppfordre nasjonale myndigheter i medlemslandene til å plukke ut etterforskere. Politiorganisasjonen regner med å kunne sende ut de første tjenestemennene i slutten av juni. De vil først bli utplassert i Hellas. De andre stedene er for tiden under vurdering.

Europols direktør Rob Wainwright sier at avgjørelsen utgjør en betydelig forsterking av sikkerhetsarbeidet langs Europas yttergrenser, både overfor terrorister og kriminelle.

Powered by Labrador CMS