Ledelse

Arild Myrvoll fratrer sin stilling som administrerende direktør i Rem Offshore ASA med umiddelbar kraft etter fusjonen med Solstad Offshore ASA

Fratrer etter Røkke-kupp

Arild Myrvoll i Rem Offshore fratrer umiddelbart etter ekstraordinær generalforsamling

Publisert Sist oppdatert

Arild Myrvoll har sagt opp sin stilling i Rem Offshore ASA. Myrvoll vil etter avtale med styret i selskapet fratre sin stilling umiddelbart etter at det er avholdt ekstraordinær generalforsamling, den 10. oktober 2016, kommer det fram i en børsmelding onsdag.

Selskapet har som offshorerederier flest opplevd tøffe tider med synkende oljepris og etterspørsel. I sommer la de frem et forslag om en kriseløsning på økonomien, og det skulle holde liv i selskapet i alle fall fram til 2020. Røkkes Aker hadde da posisjonert seg i ett av obligasjonslånene, og stemte ned de nødvendige endringene i obligasjonslånsavtalen. Dette blokkerte i praksis den foreslåtte redningsplanen.

Dermed ble det klart at Rem skulle fusjoneres med Aker-kontrollerte Solstad Offshore ASA, og dette har resultert i Myrvolls oppsigelse.

Endret hverdag

– Bakgrunnen er ganske enkel. Jeg ble ansatt som administrerende i Rem Offshore, som på den tiden var selvstendig og børsnotert. Etter fusjonen blir arbeidsoppgavene mine veldig endret i forhold til det som var intensjonen. Det blir en helt annen jobb og en helt annen hverdag enn det som var meningen, sier Myrvoll til Dagens Perspektiv.

– Da jeg ble ansatt var dette et selvstendig og frittstående selskap, og planen var å ta det videre som et selvstendig selskap. Det var ingen andre alternativer enn det. Framover hadde jeg fått en annen administrerende direktør å forholde meg til, som igjen rapporterer til et styre. Vurderingene jeg gjorde meg opp før jeg tiltrådte i denne stillingen er ikke gjeldende lenger, og er bakgrunnen for at jeg nå går, legger han til.

Har tro på framtida

– Rem og Solstad har veldig gode driftsorganisasjoner, og passer godt sammen. Med Aker sin kunnskap om kapitalmarkedet tror jeg selskapet framover har et veldig godt utgangspunkt, sier Myrvoll.

Myrvoll vil være tilgjengelig for selskapet i tiden frem til gjennomføring av fusjonen mellom Rem Offshore ASA og Solstad Offshore ASA, for slik å bidra til at fusjonen mellom de to selskapene kan gjennomføres så smidig som mulig, heter det i børsmeldingen.

Powered by Labrador CMS