Europa

Miljø- og matminister Eva Kjer Hansen fra det danske partiet Venstre møter motstand.

Full regjeringskrise i Danmark

Støtteparti erklærer mistillit til miljø- og matminister.

Publisert Sist oppdatert
Det er full regjeringskrise i Danmark etter at regjeringens støtteparti De Konservative gjorde det klart at de ikke lenger har tillit til miljø- og matminister Eva Kjer Hansen.

Det er fortsatt usikkert hva statsminister Lars Løkke Rasmussen fra partiet Venstre (V) vil gjøre for å håndtere situasjonen.

Alternativene ser ut til å være å sparke Hansen som miljø- og matminister, slik De Konservative krever, å be folketinget om å behandle et mistillitsforslag mot henne, eller å skrive ut nyvalg og stå fast på å beholde Hansen som minister.

Statsministeren kalte tirsdag kveld inn til et møte med partilederne i den borgerlige blokken, som først var over rundt midnatt.

De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, var svært ordknapp da han banet seg vei gjennom pressen.

– Vi har hatt en god drøfting, og vi har fortalt hverandre hvordan vi hver for oss ser på verden. Det er der vi står, sa Poulsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har foreløpig ikke kommentert saken i klare ordelag.

– Så må vi få se om regjeringen fortsatt har flertall til å være i regjering, skrev han på Twitter etter at De Konservative kom med sin mistillitserklæring.

Bakgrunnen for at De Konservative nå sier at de ikke har tillit til Eva Kjer Hansen er en politisk strid hvor hun er blitt beskyldt for å ha ført Folketinget bak lyset.

Powered by Labrador CMS