Samfunn

Illustrasjonsfoto.

Helgesen mener luftfarten må bidra til klimakutt

Publisert Sist oppdatert

Klimaavtalen fra Paris tar ikke eksplisitt for seg internasjonal luftfart, men også den sektoren må bidra til å kutte utslippene, mener klimaminister Vidar Helgesen (H).

Helgesen mener avtalens troverdighet svekkes dersom det ikke kommer på plass en markedsmekanisme for sivil luftfart innen klimakonferansen i Marrakech i november, skriver Dagsavisen. Han sier det derfor er viktig å få til en avtale når den internasjonale luftfartsorganisasjonen ICAO møtes i september.

– ICAOs mål er at all vekst i den sivile luftfarten etter 2020 skal være karbonnøytral ved hjelp av teknologiske forbedringer, klimatiltak i luftfarten og ved at bransjen betaler for utslippsreduksjoner andre steder, opplyser han.

Nettopp utslipp fra flytrafikk er blitt et tema i debatten om eventuell bygging av en tredje rullebane på Gardermoen. I den debatten vil ikke Helgesen velge side.

– Jeg skal ikke forskuttere behandlingen av Nasjonal transportplan. Trafikkveksten tilsier økt kapasitet ved Gardermoen, men samtidig er det viktig å ta klima- og miljøhensyn.

Powered by Labrador CMS