Ledelse

Pessimist: Jeffrey Gundlach, grunnlegger og administrerende direktør i det Los Angeles-baserte finanshuset DoubleLine Capital, har mistet troen på amerikansk økonomi. – Selg alt, er hans råd.

Investor-stjerne i USA: Selg alt! Selg huset! Selg bilen! Selg barna!

Publisert Sist oppdatert

Jeffrey Gundlach, grunnlegger og administrerende direktør i det Los Angeles-baserte finanshuset DoubleLine Capital, har liten tro på amerikansk økonomi.

I et radiointervju som har vakt oppsikt i USA tordner Gundlach mot sine investor-kolleger og mot Federal Reserve – Den amerikanske sentralbanken, skriver finansnettstedet CNBC.

Aksjeindeksen S&P 500 nådde rekordhøye nivåer sist uke, den økonomiske veksten i USA fortsatt er svak og bedriftenes inntjening dårlig, sa Gundlach, og påpekte at amerikanske investorer har gått i dvale i en verden av falsk tilfredshet samtidig som regjeringen melder om ta USAs brutto nasjonalprodukt i andre kvartal vokste med puslete 1,2 prosent.

Jeg sier som kunstneren Christopher Wool: Selg huset, selg bilen, selg barna! Det er akkurat slik jeg føler det nå. Selg alt! Ingenting her ser bra ut, sa Gundlach i intervjuet.

– Aksjemarkedene burde være ned massivt slik den økonomiske situasjonen er, men investorene synes å ha blitt hypnotisert til å tro at ingenting kan gå galt, sa Gundlach, som selv har ansvar for verdier for enn 100 milliarder dollar ved Los Angeles-baserte DoubleLine. Der satser Gundlach på gull og gullgravere. Han spår ifølge CNBC at gullprisene vil stige til himmels og at gruveselskaper vil bli blant de få vinnerne på aksjemarkedet.

Jeffrey Gundlach hudflettet også Federal Reserve for nok en gang å snakke om sannsynlige renteøkninger i løpet av året, mens de siste BNP-dataene viser skuffende økonomisk vekst.

– The Fed er ute til lunsj. Har Fed i det hele tatt forsøkt å ta en titt på hva som skjer i økonomien? Det er utrolig! sa han.

Gundlach viste i intervjuet til Bank of Japans beslutning fredag om å fortsatt holde en referanserente på minus 0,1 prosent for å illustrere begrensningene i pengepolitikken.

– Du kan ikke redde økonomien ved å ødelegge ditt økonomiske system, sa Jeffrey Gundlach.

Powered by Labrador CMS