Anette Trettebergstuen (Ap).

Terje Pedersen / NTB scanpix

– Kvinnelig ledersatsing blir vedtatt politikk

Publisert: 14. april 2016 kl 08.17
Oppdatert: 14. april 2016 kl 08.22

Når Stortinget torsdag behandler likestillingsmeldingen, ligger det an til at satsing på kvinnelige ledere blir en vedtatt del av likestillingspolitikken, skriver Dagbladet.

Dagbladet har fått innsyn i hvordan flere av partiene vil stemme under behandlingen og lister onsdag kveld opp flere punkter som ifølge avisen vil bli vedtatt, med eller uten regjeringspartienes stemmer. Venstre, Arbeiderpartiet, KrF, Senterpartiet og SV sikrer flertall for de aktuelle sakene.

Noe av det Stortinget kommer til å be regjeringen om er å «gjøre systematisk rekruttering av kvinnelige mellomledere til en del av det statlige personalarbeidet» og jobbe for «at 40 prosent av lederne på de øverste nivåene i staten skal være kvinner».

– Vi ønsker å rekruttere flere kvinner til næringslivet, og da må det offentlige vise vei. Det skal vi nå ha som aktiv målsetting å arbeide for, sier Aps Anette Trettebergstuen. Hun lover at torsdagen skal bli en merkedag for norsk likestilling.

Andre punkter på listen er utredning av kvinnefengsler og kvinneavdelinger ved fengsler, ekstrapoeng for gutter og jenter som søker utdannelser der eget kjønn er sterkt underrepresentert og et trepartssamarbeid for økt likestilling i arbeidslivet.

 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no