Arbeidsliv

Midtveis i karrieren gjelder ikke de samme karrieretipsene som når man er ung

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av karrieren blir man ansatt først og fremst på grunn av formell, «hard» kompetanse. Det du vet og kan er det som er relevant for jobben. Utover i karrieren betyr blir imidlertid denne typen kompetanse stadig mindre viktig når du blir vurdert, skriver skribent og Twitter-ansatt Ximena Vangoechea i et innlegg hos fastcompany.com. Midtveis i karrieren vil det neppe være den typen kompetanse du ble ble ansatt for som gjør at du blir forfremmet.

Dette betyr ikke at man ikke må utvikle den formelle kompetansen sin, men det å forbedre disse «tekniske» ferdighetene vil med årene antagelig ikke være nok til å ta stegene oppover i karrierestigen. Man må også utvikle seg på andre «myke» områder, skriver Vangoechea; herunder evnen til å få ting gjort, lederferdigheter og det å bli likt på jobben. (Lik det eller ikke)

For å forbedre seg på denne typen «myke» områder anbefaler Vangoechea at man går en runde med seg selv der man vurderer egne ferdigheter på ulike områder og tenker igjennom hvor man kan forbedre seg. Hva er det lurt å prioritere på dette stadiet i karrieren og hvorfor?

Etter at man har tenkt igjennom tingene på egenhånd, er neste tips å gå til sjefen og spille inn hva man ønsker å lære, nå og i årene som kommer. Hva tenker lederen din om din videre utvikling og de innspillene du kommer med? Et annet tips er å tenke igjennom hvordan man kan utvikle «myke» ferdigheter i nåværende jobb, og derigjennom skaffe seg sen basis for å gå videre. Hvilke muligheter for ledelse og samarbeid med andre finnes her og nå? Er noen steder du kan ta på deg mer ansvar; som et første steg på veien videre?

Powered by Labrador CMS