Samfunn

Frivilligheten i Norge vil lide under mindre momskompenasjon, mener Frivillighet Norge.

Mindre momskompenasjon for frivilligheten

Regjeringen satser ikke på organisasjonene, mener Frivillighet Norge.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 presentert. 1,32 milliarder settes av til momskompensasjon. Det betyr at organisasjonene vil få mindre av sine momsutgifter kompensert.

– Det viktigste regjeringen kunne gjort for den lokale frivilligheten er å innfri løftet om full momskompensasjon til frivilligheten, sier Stian Slotterøy Johnsen i en pressemelding.

  • Les mer om statsbudsjettet 2017 her.

Det er over 20 000 frivillige organisasjonsledd som mottar momskompensasjon. Dette er en av de de ordningene som treffer bredest av alle statlig overføringer til frivilligheten.

I Regjeringserklæringen står det at «regjeringen vil forbedre momskompensasjonsordningen». Men det skjer ikke, mener Frivillighet Norges generalsekretær.

– I stedet går altså andelen moms som blir kompensert, ned. Dette var regjeringens siste sjanse til å innfri løftet sitt, men det skjedde altså ikke. Det er vi skuffet over.

Frivillighet Norge konkluderer i en rapport med at det må settes av 1,5 mrd. til merverdiavgiftskompensasjon i statsbudsjettet for 2017 slik at avkortningen blir mindre enn i 2015.

Powered by Labrador CMS