Samfunn

NHH-økonom tar over etter NHH-økonom

Målfrid Bjærum blir ny ekspedisjonssjef for eieravdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert
Tok i 2009 over som ekspedisjonssjef i Innenriksavdelingen ved statsministerens kontor etter Hans Henrik Scheel, som i dag er Finansråd.

Sykehusene i Norge, gjennom spesialisthelsetjenesten, er organisert i fire regionale statseide foretak som har egne ledere og styrer.

Men for at Helse- og omsorgsdepartementet skal ha kontrollen med hva de ansiktsløse byråkratene ute i foretakene driver med, har de en egen eieravdeling som skal sikre strategisk og operativ styring.

De jevnlige foretaksmøtene mellom helseminister Bent Høie og foretakene forberedes i denne avdelingen, og eventulle styringsmessige vedtak følges opp her.

I Eieravdelingen har NHH-økonomen Frode Myrvold sittet som øverste leder og med det vært en av helse-Norges mektigste siden 2010.

Men nå er det en ny NHH-økonom som skal ta over.

Målfrid Bjærum er samfunnsøkonom ved NHH og har en cand. mag. fra UiB. Hun har en lang og tung karriere bak seg i toppbyråkratiet.

Men det nok hennes siste verv som gjør henne ekstra interessant som leder for eieravdelingen. Det siste året har hun hatt permisjon fra jobben som assisterende departementsråd i Arbeids- og sosialdepartementet for å være sekretariatsleder for Kvinnsland-utvalget.

LES MER: Kvinnsland-utvalgets mandat og sammensetning

Utvalget legger 1. desember fram en offentlig utredning om hvordan det statlige eierskapet til spesialisthelsetjenesten kan organiseres.

Bjærum tiltrer 1. januar 2017

Målfrid Bjærum

Foto

Helse- og omsorgsdepartementet

Tok i 2009 over som ekspedisjonssjef i Innenriksavdelingen ved statsministerens kontor etter Hans Henrik Scheel, som i dag er Finansråd.

Hun har også vært underdirektør i Finansdepartementet, og nylig var hun departementsråd i Arbeidsdepartementet.

Bjærum har flere ganger vært på lister over landets mektigste. I 2013 satt hun i Holden-utvalget som så på systemet for lønnsdannelse i Norge.

Powered by Labrador CMS