Nyskaping

Nå har norske selskaper begynt å hente hjem talent fra Silicon Valley. Her Googles kontorer i Mountain View.

Norsk selskap stjeler folk fra Google

Publisert Sist oppdatert

Tarjei Vassbotn er ansatt som VP Software i Disruptive Technologies for å styrke selskapets videre utvikling av teknologi som knytter tingene rundt oss til internett (IoT).

Vassbotn er ansatt som VP Software. Han kommer fra stillingen som Global Head of IoT Developer Relations i Google, basert i Mountain View, Silicon Valley. Fra tidligere har han erfaring som CTO i Scandinavia Online og grunder av flere teknologiselskaper.

– Å få Tarjei med på laget bekrefter at vi gjør noe riktig. Vi er faktisk det første selskapet i verden som virkelig har et produkt som lever opp til forventingene rundt tingenes internett. Med Tarjei på laget vil vi lykkes med å utvikle banebrytende løsninger for miniatyriserte trådløse sensorer, sier Erik Fossum Færevaag, grunnlegger og administrerende direktør i Disruptive Technologies i en pressemelding.

Det Bergensbaserte selskapet fikk i vår Fredrik Halvorsen, "wonderboyen" bak Tandberg, inn i styret etter at investor Ubon Partners hvor Halvorsen er leder, gikk inn med en investering på 50 millioner kroner.

Selskapet utvikler trådløse sensorer som skal kunne kommunisere med internett. Selskapets sensorer skal være unike i størrelse, rekkevidde og batterikapasitet.

– Det er først og fremst de enorme mulighetene i selskapets teknologi som gjorde at jeg ikke kunne si nei til en slik mulighet. Når i tillegg teamet består av noen av de fremste hardware folkene i verden, var ikke beslutningen vanskelig å ta. Jeg gleder meg til å starte på oppgaven med å bygge et bunnsolid software team som vil være med å forme fremtiden, sier Tarjei Vassbotn.

Powered by Labrador CMS