Arbeidsliv

Professor la ut CV med alle sine største nederlag

Publisert Sist oppdatert

Han kommer til å klare seg helt fint, Princeton-professor Johannes Haushofer, selv om han aldri kom inn på doktorgradstudiet i samfunnsøkonomi i Stockholm i 2008, medisinstudiet ved Cambrigde i 2003, eller bachelor-programmet i international relations ved London School of Economics i 1999.

Som den svenske studenten Sara Rywe fikk masse oppmerksomhet for i fjor, har Haushofer publisert en ny versjon av CVen sin, der han har "korrigert" for det svært skjeve utvalget med stort sett positiv informasjon. Den nye CVen, som du kan ta en titt på her, har listet opp alle studiene og jobbene han aldri kom inn på eller fikk. Og det er ikke så rent lite.

Etter en lang liste med søknader som kom i retur og forskningsstøtte han aldri fikk, gjør professoren, som altså ikke har gjort det så aller verst i livet uansett med en stilling på et av verdens mest velrenommerte universiteter, en siste innrømmelse, det han omtaler som sin "meta-failure": At denne CVen allerede har fått mer oppmerksomhet enn alt han har gjort så langt i livet.

– Det meste av det jeg prøver på, feiler jeg i, men disse nederlagene er ofte ikke synlige, mens suksessene er synlige, skriver Haushofer: – Jeg har lagt merke til at dette ofte fører til at folk tror det meste ordner seg for meg, og at deres egne nederlag er deres egen feil, og ikke oppstår som følge av at verden er tilfeldig, søknader er som terningkast og at søknadskomiteer kan ha dårlige dager.

Powered by Labrador CMS