Illustrasjonsfoto

Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
 

SAS-pilotene mekler på overtid

Publisert: 9. juni 2016 kl 08.12
Oppdatert: 9. juni 2016 kl 08.12

Meklingen mellom SAS og pilotene pågikk fortsatt på overtid torsdag morgen, sju timer etter at fristen for å bli enige gikk ut.

435 piloter kan bli tatt ut i streik fra torsdag, dersom partene ikke kommer til enighet. Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen opplyser til NTB ved 6.30-tiden at meklingen fortsatt pågår.

Norsk Cockpitforbund og SAS Norge Pilotforening (SNF), samt arbeidsgiveren SAS, hadde i utgangspunktet frist ved midnatt natt til torsdag for å komme til enighet hos Riksmekleren i Oslo.

Dersom det blir streik, vil den ramme mye av SAS' trafikk i Norge.

Før fristen gikk ut, sa Johansen at partene var innstilt på å komme fram til en løsning, og han ba de reisende ha is i magen.

– Avvent situasjonen, er rådet han ga til de som sitter med en SAS-billett i hånden.

Dersom det blir brudd, vil selskapet legge ut informasjon fortløpende på sine nettsider.

Mulig vekterstreik

I alt tre streiker kan ramme norske flypassasjerer de nærmeste dagene. Torsdag er det mekling i vekteroverenskomsten mellom Parat og NHO Service og fristen er ved midnatt natt til fredag.

Dersom det ikke blir enighet her, blir 250 vektere på Oslo lufthavn tatt ut i streik, noe som i så fall vil medføre at Avinor stenger flyplassen for alle som skal reise ut fra flyplassen fredag.

– Passasjerer som ankommer Oslo Lufthavn og har Oslo som endedestinasjon, vil ikke bli berørt dersom det blir streik. Men skal du videre med fly, kan du bli berørt, opplyser Avinor.

Parat, som representerer vekterne, sier de vil holde seg innenfor rammen av frontfaget på 2,4 prosent lønnsøkning.

– Vi krever ikke mer penger, men en bedre fordeling med utgangspunkt i hvilket ansvarsområde, kompetanse, eller risiko man er utsatt for i jobben, sier Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen, til DN.

Fare for svensk pilotstreik

Også 400 svenske SAS-piloter står i fare for å bli tatt ut i streik fredag, noe som også vil ramme luftfarten i Norge.

– Det vil ramme flygninger inn og ut av Norge og intraskandinaviske flygninger, sier informasjonsdirektør Knut-Morten Johansen i SAS til E24.

Her er meklingsfristen fredag klokken 18.

 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no