Ledelse

Sjefens sjekkliste før jul

Legg vekk stresset, og fokuser på det du kan gjøre noe med, sier effektivitetskonsulent.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Chef gir i samarbeid med effektivitetskonsulenten Petra Brask råd om hvordan du skal klare å nyte ribbe eller pinnekjøtt, uten at blodpunpa banker i farlig tempo.

Å forholde seg til resten av kalenderåret, og å stenge ute alle andre oppgaver, er en god start, ifølge Brask.

Her er en kortversjon av hennes tips:

Start med å skaffe deg oversikt:

  • Planlegg og prioriter alle oppgavene du har igjen før jul

Sett inn de viktigste sakene i kalenderen:

  • Se til at det finnes tid for uforutsette saker som kan dukke opp
  • Si nei, og velg bort det som du ikke behøver å fokusere på

Skal du ta fri i jula, må du delegere:

  • Be om hjelp og informer omgivelsene om ditt fravær

Forbered alt:

  • Sørg også for å forberede private ærender, som må gjennomføres før jul

Hvilke nøkkeltall skal rapporteres til ledergruppen?

  • Planlegg tid for dette, hvis det er input du trenger fra andre

Sett av tid for refleksjon – både for deg og dine medarbeidere:

  • Hva har du lært i løpet av 2016
  • Hva har du lyktes med i 2016?
  • Hva kunne du gjort bedre?
  • Hva kunne avdelingen ha gjort bedre?
  • Hvordan vil du bidra til at vår organisasjon skal få et fremgangsrikt 2017?
  • Dersom du kunne ønske deg tre ting for 2017, hva ville dette være?

Gi feedback til medarbeiderne:

  • De må gå til julen med en god følelse av engasjement og delaktighet før neste år
  • Personlig feedback er enda viktigere enn julegaver
  • Skriv et personlig kort til hver medarbeider, hvis du har tid, der du forteller at du setter pris på innsatsen som er lagt ned gjennom året

Kilde: Chef / Petra Brask

Powered by Labrador CMS