Ledelse

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hansen.

Skei Grande refser forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen for maktmisbruk

– Forkastelig maktmisbruk, sier hun til Forsvarsforum om forsvarssjefens innblanding i en utstilling ved Heimefrontmuseet.

Publisert Sist oppdatert

Venstrelederen Trine Skei Grande er sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomite. Nå refser hun forsvarssjefen for å ha tatt kontakt med Heimefrontmuseet og bedt om en endring i utstillingen.

Forsvarsforum, som først omtalte saken, viser til at det var den polske ambassadøren i Norge som først tok kontakt med forsvarsjef Haakon Bruun-Hansen fordi han mente en del av utstillingen på museet fremstilte konsentrasjonsleirene fra andre verdenskrig på en slik måte at det kunne tolkes til at leirene var polske, noe de selvsagt ikke var selv om de lå i Polen.

Bruun-Hansen tok deretter kontakt med museet for å få tektstene i utstillingen endret, skriver Forsvarforum. Det er dette Skei Grande reagerer på.

– Museet må på samme måte som andre forskere ha full forsknings- og formidlingsfrihet, uten denne typen innblanding. I Stortinget kommer jeg til å stille et spørsmål til forsvarsministeren om dette er det synet en skal ha på forskningsfrihet og hvor vurderingen rundt dette spørsmålet bør ligge, sier Skei Grande til bladet.

Powered by Labrador CMS