Ledelse

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier hun har tillit til forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som får sterk kritikk av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i saken om salg av brukt militært materiell.

Søreide: – Har tillit til forsvarssjefen

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) sier hun har tillit til at forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen tar ansvar for å følge opp endringene i reglene for avhending av forsvarsmateriell.

Publisert Sist oppdatert
I sin innstilling i saken om Forsvarets salg av brukt militært materiell kommer flertallet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité med krass kritikk av forsvarssjefen. Flertallet mener han ikke har tatt saken alvorlig nok.

Komiteens leder Martin Kolberg (Ap) mener Søreide bør vurdere om hun har tillit til forsvarssjefen. Han varslet tirsdag at temaet vil komme opp når Stortinget skal debattere saken i plenum.

I en epost til NTB skriver forsvarsministeren at hun mener dagens regelverk for avhending av materiell er godt etter de endringer og tiltak som er iverksatt av Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og Forsvaret siden september 2014.

– Jeg har tillit til at Forsvaret og forsvarssjefen tar ansvar for oppfølging av tiltakene FD og forsvarssjefen har implementert, skriver Søreide.

Kontrollkomiteen besluttet høsten 2014 å sette i gang undersøkelser og åpne sak om salget av utrangert forsvarsmateriell som marinefartøyer, beltevogner og lastebiler som etter hvert havnet i land som Sudan, Eritrea og Nigeria.

Powered by Labrador CMS