Arbeidsliv

Oljeplattformen Deepsea Atlantic ligger i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Oljeindustrien er i fritt fall på grunn av rekordlav oljepris. Stadig kommer det meldinger om nye oppsigelser og oljefartøy som legges i opplag.

SSB: Uendret arbeidsledighet - fortsatt rekordhøy

Vi må se 10 år tilbake for å finne lignende tall.

Publisert Sist oppdatert
Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at arbeidsledigheten holdt seg på 4,6% fra august til novemeber 2015. Det tilsvarer 127.000 arbeidsløse, justert for sesongvariasjoner.
Tallet på registrerte arbeidsledige eller på tiltak hos Nav gikk opp med 3.000 fra august til november, viser SSBs arbeidskraftundersøkelse (AKU).
Undersøkelsen viser at det sesongjusterte tallet på sysselsatte gikk ned med 4.000 fra august til november, noe som er innenfor feilmarginen. Ifølge AKU har tallet på sysselsatte vært uendret i 2015 når man tar hensyn til feilmarginen.
Men siden befolkninga i alderen 15–74 år har økt i denne perioden, har prosentandelen sysselsatte gått gradvis ned. Fra august til november gikk prosentandelen sysselsatte ned med 0,3 prosentpoeng, til 67,7 prosent.

Prøv Dagens Perspektiv gratis i 3 måneder

Dagens Perspektiv er et abonnementsbasert produkt. Det er kun en brødel av alt vi produserer som er fritt tilgjengelig for alle.

Nå kan du imidlertid prøve oss gratis i hele 3 måneder.

Har du lyst? Klikk her - så er du i gang!

Powered by Labrador CMS