Ledelse

Petter Stordalen er en inspirerende leder, mener hotellhøgskoleprofessor.

– Stordalens lederegenskaper viktige for suksessen

Selv om han ikke alltid er til stede, har Petter Stordalen skapt en suksesskultur med inspirerte ansatte. Derfor har han vært avgjørende for de gode resultatene, mener professor ved Norsk hotellhøgskole.

Publisert Sist oppdatert

At Petter Stordalen leverer et knallår resultatmessig, kommer ikke som en overraskelse på fagmiljøet innen hotell- og servicebransjen.

Stordalen er en viktig leder, selv når han ikke er til stedet, mener professor Reidar Mykletun ved Norsk hotellhøgskole ved universitetet i Stavanger. Han hevder at en stor del av æren for suksessen må tilskrives Stordalens lederegenskaper.

– Selv om han har hatt annet å stri med gjennom dette året, er han så inspirerende at de ansatte strekker seg ekstra for ham. Han skaper ideer, realiserer dem og får dem satt ut i live. Han er en følelsesmessig inspirator som skaper godt humør og inspirer til egenmotivasjon, sier Mykletun til Dagens Perspektiv.

Professor Reidar Mykletun ved Norsk hotellhøgskole. Foto: Privat.

Offensiv markedsføring

Professoren påpeker også at Stordalen er dyktig på markedsføring, og at han er offensiv i sin tankegang.

– Han driver offensiv markedsføring av produktene sine. Produktene differensieres og dekker alle segmentene. Selskapet er til stede i hele Norge og i utlandet, forklarer han.

Kultur

Mykletun trekker også frem arbeidsplasskulturen Stordalen har skapt.

– De er ekstremt opptatte av at det skal være hyggelig å komme til dem. Dette følges opp til punkt og prikke i praksis. Når du kommer inn i et hotell, er folk som har det gøy på jobb det første du møter, sier han.

Powered by Labrador CMS