Samfunn

– Det er en grunnleggende verdi i Norge at menn og kvinner på likeverdig vis kan ha makt og innflytelse. SV vil vurdere å stille krav om en kvinneandel i styrene til trossamfunns som mottar statsstøtte, sier Bård Vegar Solhjell.

SV vurderer kvinnekrav i styrene til trossamfunn

SV vurderer å stille krav om en kvinneandel i styrene til trossamfunn som mottar statsstøtte. Bare tre av 248 styremedlemmer i norske moskeer er kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Frp og Senterpartiet mener kjønnskvotering i styrene til trossamfunn er en dårlig idé og vil heller at dette løses med oppfordringer om mer jevn fordeling av kjønnene. Arbeiderpartiet er mer villig til å vurdere forslaget, skriver Vårt Land.

– Det er en grunnleggende verdi i Norge at menn og kvinner på likeverdig vis kan ha makt og innflytelse. SV vil vurdere å stille krav om en kvinneandel i styrene til trossamfunns som mottar statsstøtte, sier Bård Vegar Solhjell til avisen.

Han kan ikke se at et styreverv har samme krav på unntak fra likestillingsloven som teologisk begrunnede stillinger har, men sier at partiet ikke har konkludert og at et krav må gjelde alle trossamfunn.

– Kulturdepartementet vil ikke mene noe om saken før stortingsmeldingen foreligger, sier statssekretær Bård Folke Fredriksen (H), som bekrefter at vilkår for tilskudd «inngår i utredningsarbeidet».

Powered by Labrador CMS