Ledelse

Ta deg tid til å reflektere litt over 2016 før året er over

Publisert Sist oppdatert

En av dem som kommer med denne oppfordringen, er Lisa Quast – konsulent, karrierecoach og skribent i Forbes. Hun mener at overgangen til et nytt år er en god anledning til å tenke igjennom hva som har skjedd på jobbfronten. Nådde du målene dine i 2016? Har det vært noen fremgang? Og hva med 2017 - har du noen mål for året som kommer?

I et innlegg hos nevnte Forbes lister Quast opp noen spørsmål man kan stille seg selv, hvis man skulle føle for å bruke litt tid i selvransakelsens ånd mot slutten av året. Nedenfor finner du tre av overskriftene, som alle handler om jobbhverdagen. Kanskje noen av dem kan være til litt inspirasjon på tampen av året?

  • Bidrar vanene du har i hverdagen til fremgang på jobben? Eller bremser de deg?
    Det Quast tenker på her, er de helt hverdagslige tingene. Som om du sover nok, eller om du har et kosthold som gjør at du klarer å opprettholde energien gjennom dagen.
  • Er det noen jobbområder hvor du ser at du kan bli mer produktiv og/eller gjøre jobben på en smartere og bedre måte?
    Tenk igjennom de daglige arbeidsrutinene. Kan du ta noen grep for å forbedre dem?
  • Hvem kan støtte deg?
    Karriererådgiver Lisa Quast mener at det er en veldig god idé å ha en mentor. Et menneske der ute som allerede har nådd det målet du selv prøver å nå. Å få støtte fra en mentor – eller flere, samtidig som du får ta del i noe av innsikten deres, kan hjelpe deg med å nå målene dine raskere, mener Quast. En mentor kan også sette deg i kontakt med nye mennesker og åpne dører til nye muligheter. Quast ser ikke ut til å få understreket nok hvor nyttig hun mener det er å ha en mentor. Rådet hennes er: Hvis du skal sette deg ett eneste mål for 2017, så er det dette: Skaff deg en mentor.

Les også: De 4 mentorrollene

Powered by Labrador CMS