Arbeidsliv

Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor

Telenor selger VimpelCom-aksjer gjennom obligasjonslån

Publisert Sist oppdatert

Telenor lanserte i dag et obligasjonslån på inntil én milliard amerikanske dollar, heter det i en børsmelding. Obligasjonslånet lanseres i dag etter at planen ble presentert på mandag.

Aksjene kan under gitte betingelser gjøres opp i Telenors amerikanske depotaksjer i VimpelCom. Lånet vil omfatte 142,5 millioner av Telenors aksjer i det mye omtalte telekommunikasjonsselskapet, som nylig fikk norsk direktør for det russiske markedet.

Rettes ikke mot Norge

Obligasjonene vil bli tilbudt gjennom en såkalt fremskyndet «bokbygging» rettet mot institusjonelle investorer utenfor USA og til ikke-amerikanske statsborgere. Tilbudet vil ikke rettes mot det norske markedet. Obligasjonene vil bli utsted gjennom Telenors datterselskap Telenor East Holding II AS og vil være garantert av Telenor ASA.

Kursen ventes å ha en premie på mellom 30 og 35 prosent over referanseprisen på aksjene, som vil være den kursen som settes i det parallelle offentlige tilbudet hvor Telenor selger VimpelCom-aksjer i USA. Obligasjonene vil bli markedsført med en årlig kupong på 0,3750 - 0,8750 prosent, som betales halvårlig og etterskuddsvis.

VimpelCom uttalte i en pressemelding mandag, at de ikke vil tjene noe på salget, og at det ikke kommer til å skade verdien på VimpelComs utstedte eller utestående aksjer.

Powered by Labrador CMS