Forskningsrådet

Ber om innspill til ny forskning på arbeid og velferd

Planen for den nye forskningsinnsatsen skal utarbeides i løpet av våren 2017.

Publisert Sist oppdatert

Forskningsrådet skriver på sine hjemmesider at det ønskes innspill fra forskningsmiljøene og potensielle brukere til en ny satsing på arbeid og velferd.

Bakgrunnen er at forskningsprogrammene sykefravær, arbeid og helse, sykefravær og velferd, arbeidsliv og migrasjon, VAM avsluttes i 2018.

Det bes om skriftlige innspill til hva som er de viktigste samfunnsutfordringene Norge står overfor de neste ti årene, og til hva som er forskningsbehovene sett i lys av disse utfordringene.

Forskningsrådet ønsker også å undersøke hva som må til for å drive forskningen på disse feltene framover.

Stor betydning for samfunnsutviklingen

– Denne forskningssatsingen vil bli svært viktig for å utvikle kunnskap, slik at vi best mulig kan møte samfunnsutfordringene, sier Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør i Forskningsrådet

Han legger til at forskningsinnsatsen på disse temaene har stor betydning for samfunnsutviklingen.

– Vi håper derfor på mange gode innspill både fra forskningsmiljøene, og fra de denne forskningen er relevant for, sier han.

Forskningsrådet vil bruke innspillene som kommer inn som grunnlag i arbeidet med den nye forskningssatsingen innenfor arbeid, helse, inkludering, migrasjon og oppvekst. Innspillene vil legges ut på Forskningsrådets nettsider.

Powered by Labrador CMS