Ledelse

Stine Torheim gikk veien fra sekretærstilling til fabrikksjef i Grieg Seafood.

Fra sekretær til sjef

Stine Torheim (33) passerte langt mer meritterte kollegaer og ble fabrikksjef i Grieg Seafood Finnmark. Nå har vekstbedriften nominert henne til kåringen Årets Unge Ledere.

Publisert Sist oppdatert

Hun har jobbet siden hun var 14 år, og har rukket å jobbe to år i Forsvaret og å ta en bachelor i naturressursforvaltning. Men det var som personalsekretær i vekstbedriften Grieg Seafood det unge ledertalentet Stine Torheims karriere startet for snart 10 år siden.

– Næringen var ung, men vokste veldig raskt. Da jeg kom inn i bedriften hadde den akkurat fusjonert med Grieg i Bergen. Jeg fikk raskt stadig mer spennende og varierte arbeidsoppgaver, sier Torheim.

Det ble dokumentarbeid, knyttet til eksport, logistikk og salg. Etterhvert ble det enda mer logistikk på slakteriet, der hun havnet etter 1,5 år.

Overgang

Overgangen fra ansatt til sjef var litt skummel, men gikk overraskende naturlig, forteller hun:

– Jeg fikk gradvis mer ansvar og tillit underveis. Det var en stor overgang fra å være ansatt til å bli leder, både på godt og vondt. Men det har gått veldig fint, selv om det var litt skummelt i begynnelsen. Mange hadde mer erfaring enn meg, og da var det viktig for meg å bli tatt godt imot – og det ble jeg, heldigvis. Jeg har fått mye tillit og støtte, sier hun.

I dag leder Stine Torheim 52 fast ansatte på fabrikken. I perioder leies det inn medarbeidere fra bemanningsbyrå. I topperiodene leder hun over 90 ansatte.

– Det satses på volum i Finnmark. Dette er en spennende næring, forteller hun.

Tilgjengelig leder

Torheim forteller at hun er en tilgjengelig, tydelig, rettferdig og inkluderende leder. Men hun jobber med å utvikle alle disse egenskapene.

– Det er viktig at alle føler seg sett. Vi har mange ulike ansatte, fra ulike kulturer, så alle behov må ivaretas, understreker hun.

Hun synes det er mest utfordrende å se ansatte som har det tungt. Med så mange medarbeidere kan det være krevende å gi den nødvendige støtten til alle ansatte som sliter.

– Det er tøft å se ansatte som har utfordringer som preger dem. Det er mange skjebner. Jeg forsøker å gi så god støtte og oppfølging som mulig, sier hun.

Morsomst er lederjobben når produksjonen ruller og går og alle har det bra på jobb. Muligheten til å gjøre gode ting for andre, og å kunne tilrettelegge og skape godt arbeidsmiljø og en mestringsfølelse for alle ansatte er solsiden av ledergjerningen.

Lederutvikling

Selv om Stine Torheim har ansvar for mange medarbeidere, og er bevisst sine lederutfordringer, mener hun at hun er godt rustet for dette ansvaret. Gjennom jobben har hun også fått skolering innen ledelse. Hun har deltatt på et 2-årig lederutviklingsprogram sammen med andre ledere i organisasjonen. Der lærte hun mye om seg selv, og ble godt kjent med mine lederkollegaer.

Hun har lyktes så godt i lederjobben at Grieg Seafood har nominert henne til lederkåringen Årets Unge Ledere, som arrangeres av konsulentselskapet Assessit. Her blir unge ledere, testet og evaluert av eksperter, som tar i bruk forskningsbaserte metoder. I tillegg tas det i bruk en ledelsessimulator. Lederne, som alle er under 40 år, konkuirrerer om den gjeveste prisen som årets unge leder. Men prosessen fungerer også som et lederutviklingsprogram.

Powered by Labrador CMS