geir lippestad

Løsningen for Lippestad

Magne Lerø ser dessverre helt bort fra at loven faktisk allerede tar hensyn til risikoen for at næringsdrivendes situasjon plutselig kan bli nettopp så prekær som under korona-pandemien, skriver Inger A. E. Coll.

Publisert Sist oppdatert

Inger A. E. Coll er leder i norsk økrimforening og høyskolelektor ved Politihøgskolen.

SYNSPUNKT. Redaktør Magne Lerø skriver i en leder i Dagens Perspektiv at Geir Lippestad hadde vett, mot og etikk til å bryte skatteloven heller enn å si opp ansatte og si nei til å hjelpe kundene sine under korona-pandemien. Lerø berømmer Lippestad for å ha stått rakrygget for avgjørelsen han tok.

Dette må kunne sies å være en vennlig innstilling til en leders og advokats lovbrudd, men Lerø ser dessverre helt bort fra at loven faktisk allerede tar hensyn til risikoen for at næringsdrivendes situasjon plutselig kan bli nettopp så prekær som under korona-pandemien.

Skattebetalingsloven åpner nemlig for at arbeidsgiver - når likviditeten er for stram - kan bruke de pengene som er tilgjengelige, trekke skatt av dette beløpet til Skatteetaten, og betale ut en noe lavere lønn enn vanlig til de ansatte. Hadde Lippestad valgt å gjøre dette ville han ikke ha brutt loven, skattemyndighetene ville ha fått inn de ansattes skattetrekk og de ansatte hadde ikke måttet bli permittert.

Hadde ikke dette vært en enda bedre lederbeslutning?

Synspunkt

Skriv til oss!

Del innsikt og meninger,
skriv til
synspunkt@dagensperspektiv.no.
Powered by Labrador CMS