Disse julegavene gleder fler enn bare de som åpner dem

av: Cecilie Christoffersen
Publisert: 23. november 2021 kl 13.54
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.38

 

Disse julegavene gleder fler enn bare de som åpner dem

Det å kjøpe julegaver som har en ekstra betydning kan for mange være ekstremt hyggelig å både gi og motta. Vi har derfor funnet frem noen gode julegavetips som ikke bare gleder de som åpner den, men også de du kjøper dem av.

 

Det å gi litt ekstra til noen som trenger det i desember kan bety enormt mye. Selv her i vakre Norge med gode tilbud og tjenester er det mange som ikke gleder seg like mye til desember som det du og jeg ofte gjør. Derfor kan du gjøre enorme forskjeller ved å kjøpe julegaver som virkelig betyr noe.

 

Verdensgave fra Unicef 

Hos Unicef.no kan du klikke deg inn «Gi en gave med mening». Her finner du reelle produkter som kan gis bort til barn i nød. Du velger selv hva du ønsker å gi bort, for eksempel et varmt teppe eller 3-ukers rasjon med energi-matpakker. Når du har kjøpt gaven med mening så får du et gavebevis som du kan gi videre til noen i julegave. På den måten gir du en gave til noen som virkelig trenger det, samtidig som det varmer for vedkommende du gir gaven til her hjemme.

 

Nydelige gaver fra kreftforeningen

Hvis du går inn på nettbutikk.kreftforeningen.no finner du et hav av nydelige gaver med en ekstra betydning. Her kan du finne julestjerner og gavelapper til innpakning slik at også innpakningen har en betydning. Gi et Rosa sløyfe-krus med lykketegning på, en Rosa sløyfe-kortholder eller et Rosa sløyfe-løpebelte. Ønsker du å støtte en annen sak enn brystkreft så kan du gi et «Fuck Cancer»-armbånd, glasskåler fra Herstal eller sjiraffen Georg til noen av de yngste. Dette er gaver innenfor en prisklasse som gjør at du slipper å ta opp forbrukslån, men som samtidig har en enorm betydning for fler enn den som mottar gaven.

 

Gave med mening fra Amnesty

En gave som kan glede en som har alt er de lekre stearinlysene fra Amnesty. Her støtter du en god sak samtidig som at mottakeren får et hyggelig stearinlys som kan lyse opp hjemmet. På lyset står det «takk for at du gjør verden lysere», noe som virkelig kan være hyggelig å ha i stua. Ønsker du å støtte Amnesty uten å gi et lys i gave kan du også kjøpe kortene dine her. Velg mellom «verdens beste mamma», «verdens beste pappa» eller «isolert, men sammen». 

 

Erlik Oslo julebok

Erlik Oslo eller =Oslo som du kanskje kjenner igjen fra Oslos gater selger hvert år en julebok. I årets julebok finner du historier fra 42 mennesker fra hele Norge. Blant annet finner du historier fra Sigrid Bonde Tusvik og Kjell Magne Bondevik. Du finner også historier fra Geir Arne fra Bergen og gatemagasinselger Gweir fra Trondheim. Dette er historier og minner fra helt unike, alminnelige og samtidig spesielle mennesker som kan røre ved enhver. Denne boken kan ikke kjøpes på nett, men du kan kjøpe den rundt om i byen av selgerne fra =Oslo. Gi en julegave som varmer.

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no