Høysesong for kredittkort

av: Speqta
Publisert: 26. november 2021 kl 14.19
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.38

Høysesong for kredittkort 

November og desember er høysesong for kredittkort - stadig flere kjøper julegaver på nettet og mange foretrekker kredittkort som betalingsmiddel ved netthandel. De store salgsdagen

følger hverandre og det er store sjanser for å spare mange penger på å handle nå. 

Derfor bør du bruke kredittkort på nett

Det  er mange grunner til å velge kredittkort ved netthandel - her går vi igjennom de 5 viktigste. Betal kredittkort regningen innen forfallsdato - da kan kredittkort være et smart valg som kan spare deg penger og dessuten gi deg økt sikkerhet på nettet.

5 grunner til å bruke kredittkort på nettet

-Du er ekstra beskytt mot svindel. Betaler du dine kjøp med kredittkort har du støtte av finansavtaleloven - kredittkjøpsloven i tilfeller der nettbutikken viser seg å være en svindel

-Få mer for pengene med rabattkort - mange kredittkort har rabattordninger som lar deg spare penger med bonus og rabatter.

-Du er beskyttet mot konkurs

-Du får ofte en rentefri betalingsutsettelse - De fleste kredittkort har en rentefri periode som varierer mellom 35 - 50 dager. I denne perioden er kredittkortet å betrakte som et rentefritt lån.  

-Kredittkort gir ekstra sikkerhet ved netthandel - om det  oppstår problemer med varer eller tjenester du har betalt med kredittkort er du beskyttet av finansavtaleloven. Denne sier blant annet at kredittgiver har samme ansvar som selgeren. Dette betyr at du kan kreve pengene fra banken din om du havner i en tvist med selger. 

Tenk på at kredittkort er et lån

Kort sagt kan man si at et kredittkort er et lån - betaler du fakturaen i tid er det et ofte et gratis lån. Venter du med å betale så er kredittkort et dyrt lån som hurtig spiser opp eventuelle opptjente bonuser og rabatter. 


Det positive med et kredittkort er at du har tilgang til penger ved uventede utgifter. Finner du den perfekt julegaven på Black Friday eller får lyst på noe under romjulssalget kan du handle med en gang og betale når lønnen kommer inn i slutten av måneden. 


 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no