Sånn bruker vi industri roboter i norsk industri

av: MadEye Digital ApS
Publisert: 17. november 2021 kl 12.36
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Industriroboter er noe som er i stormende vekst verden over, og også i Norge ser vi en utvikling i retning av å implementere flere av disse som alternativ til andre typer arbeidskraft. Men sammenlignet med andre land ser vi likevel at denne utviklingen går saktere i Norge, sammenlignet med for eksempel andre lang i Europa, så her skal vi se litt nærmere på bransjer der vi ser stor nytteverdi i forhold til bruken av industriroboter, og et stort potensial for utvidelsen av bruken av disse.

Det å erstatte menneskelig arbeidskraft med industriroboter, er noe vi har snakket om i årtider, og i dag ser vi at det er mange ting industriroboter kan, som vi tidligere har brukt andre typer arbeidskraft til. En av de største leverandørene i Norge er robot norge, som produserer masse spennende roboter til masse spennende bruksområder innenfor norsk industri. Et av de stedene som Norge allerede bruker mange avanserte industriroboter er innenfor produksjonen av matvarer, som for eksempel hos Nortura.

Det å bruke disse robotene innenfor produksjonen av matvarer, er noe som gjør produksjonen både sikrere og øker ikke minst effektiviteten, fordi den tar over enkle oppgaver som tar mennesker lang tid, og ikke krever verken ferdigheter eller erfaring. Dette skaper en symbiose mellom menneske og maskin, som tar produksjonen til et helt nytt nivå.

Tar roboter over jobbene til mennesker?

Når man snakker om roboter som brukes innenfor norsk industri, er det nesten umulig å ikke snakke om spørsmålet om robotene tar over jobber som mennesker kunne hatt, og dermed bidrar til større arbeidsledighet. Men sannheten er den, at selv om roboter naturligvis overtar deler av jobben som mennesker har gjort i for eksempel pakkeriet på Nortura, så er ikke dette en negativ ting. Det at roboter kan øke effektiviteten på produksjonen og overta oppgaver som de rett og slett gjør bedre, er faktisk en styrke og resurs på arbeidsmarkedet.

Det gjør at menneskene i produksjonen kan fokusere på viktigere oppgaver, og ofte har maskinene oppgaver som ville være veldig krevende for mennesker å gjøre - som for eksempel å forsegle produkter, plukke esker, kvalitetssikring og en lang rekke andre ting som ville være både tidkrevende og ineffektivt å bruke menneskelig arbeidskraft på. Når det handler om å integrere industriroboter, gjelder det å se på hvordan man kan optimere, og bruke den arbeidskraften man samlet sett har, på den mest effektive måten.

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no