Aktuelt

Enda et vikingskip

Skråblikk på uka som gikk.

Publisert Sist oppdatert
  • Trumps utvalgte. Det er en skikkelig tøff jobb å være generalsekretær for NATO for tiden. Til alle døgnets tider må en forsøke å finne ut av hva Vladimir Putin pønsker på. Enda verre er det selvsagt å være løpegutt for Donald Trump og følge med på alt han skriver på twitter. Denne uken var Jens Stoltenberg i Det hvite hus for å snakke med Trump. Der sa Trump rett ut så pressefolkene hørte det: «Jeg var ikke i tvil om hvem jeg ville ha.» Det er en tung byrde i livet å være Trumps utvalgte. Jens Stoltenberg trenger all den støtte han kan få.

  • Stå eller sitte- problemer. Kirkemøtet har vært samlet og gjort sitt for å få løst noen problemer. I følge Vårt Land var det stor uenighet om hvorvidt menigheten skal eller kan stå under første salme. Vanligvis kan folk bestemme selv om de vil sitte eller stå, men i kirken vil de ha mer orden i sysakene. De diskuterte også om alle menigheter må synge «halleluja» etter at det er lest en tekst fra Bibelen. Det er litt vanskeligere å gjøre slikt valgfritt. Trøsten er at det ikke blir noe straff til de som ikke synger med.

  • Kirurgiske problemer i Flekkefjord. NRK kritiseres for å ha skapt et misvisende bilde av situasjonen ved Flekkefjord sykehus. Det er ikke slik at nesten alle blir feiloperert ved kirurgisk avdeling. Det er flere som har fått en ny hofte og som i dag vagger avgårde på samme måte som de som er blitt operert ved sykehuset i Kristiansand eller Oslo, for eksempel. Hvis noen er så uheldige at de må amputere en fot, skjer det nesten aldri at det er den høyre som blir kappet av hvis planen var å kappe den venstre.

  • Enda et vikingskip. Det er ikke grenser for hvor mange problemer landet skal måtte takle for tiden. I oktober i fjor ble det funnet et vikingskip godt nedgravd i en gedigen jordhaug i Halden. Det var en begivenhet som mediene verden over skrev om. Det var 115 år siden Osebergskipet ble funnet i Vestfold. Men hva i alle dager skal vi gjøre med skipet? Vi har ingen plass å gjøre av dem. Vi har diskutert i årevis hva vi skal gjøre med de skipene vi har på Bygdøy. Det beste er å la de bli liggende der de ligger, mente eksperter. Nå har vi funnet enda ett, i Borreparken i Vestfold. «Dette er en historisk dag», sa klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen. Hvor lenge historien skal være godt gjemt jorda, sa han ikke noe om.

Powered by Labrador CMS