Aktuelt

Equinor-sjefen: – Ikke vår oppgave å sikre Norge strømbackup

Equinor-sjef Anders Opedal gjør det klart at selskapet fortsatt skal legge ned gasskraftverket på Mongstad, til tross for den vanskelige energisituasjonen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er et kraftverk som ikke er lønnsomt å drifte og ha som beredskap, og det har vært kjent i mange år at det skal legges ned, sier Opedal til NTB.

Han legger til at Equinor har spurt om det er noen som ønsker å ta den økonomiske byrden av å drifte kraftverket som reserveløsning, uten å ha fått svar.

– Spesielt

Tirsdag ba Frp-leder Sylvi Listhaug, fylkesordfører Jon Askeland (Sp) i Vestland og en rekke lokale næringslivstopper om at regjeringen stanser nedleggelsen av gasskraftverket i Nordhordland.

– Statsråden har varslet mulig strømrasjonering til vinteren. At Equinor på samme tid demonterer gasskraftverket er jo spesielt. Vi tar nå et felles initiativ for å be regjeringen gjøre noe. Vi ber statsråden sette seg inn i dette, og se på hva som kan gjøres, sier Askeland.

Også Statnett har bedt Equinor om å beholde kraftverket, som har vært i drift siden 2010, noe selskapet avviste i begynnelsen av juli.

– Var kjent for alle

– Det har vært kjent for alle aktører i markedet at dette vil skje. Jeg tror ikke at Equinor skal være den som sikrer og betaler for backup for norsk produksjon, sier Opedal.

Powered by Labrador CMS