Hvorfor er ETF investering blitt så populært?

av: Kim Ingwersen
Publisert: 18. november 2020 kl 08.56
Oppdatert: 8. desember 2021 kl 14.52

Hva er ETF?

ETF står for Exchange Trade Fund er ikke noe som mange norske privatinvestorer har visst så mye om før, men det er i stor grad ferd med å endre seg. ETFer er børshandlede fond som man kan kjøpe på handelsplattformer på nettet, og det er en god mulighet for nybegynnere som gjerne vil inn på aksjemarkedet, men ikke vet hvor de skal begynne med en passiv investering.

Hvordan handler man med ETFer?

 Investering er en tankegang som man kan lære seg, uansett hva man investerer i.

Alle investeringsformer krever en del god research, for å sette seg inn i markedet for det man investerer i. Dette er viktig for å kunne treffe gode beslutninger. Investering er en tankegang som man kan lære seg, uansett hva man investerer i. Derfor er det viktig å finne gode læringsressurser som gjør det mulig å investere smart. På Aksjebloggen finner du alt du trenger å vite om investering. Hvis du er nybegynner er det uvurderlig med gode råd, og det kan du finne her, så du får en god start på ditt investeringseventyr.

Det er faktisk ikke så vanskelig som mange kanskje tror å kjøpe ETF’er på nettet. Det er faktisk ganske lett, og det er også noe av grunnen til at det er blitt så populært. Det er nemlig blitt mye mer tilgjengelig. Når du skal kjøpe ETF’er på nettet, skal du finne en online handelsplattform.

Når du skal velge en online handelsplattform, er det viktig å se på faktorer som brukervennlighet, pris per handel og hvilke betalingsmetoder man skal bruke. Det er selvfølgelig også viktig at plattformen lar deg handle med ETF’er, hvis det er det du vil investere i. Når du har funnet en online handelsplattform, så skal du opprette en konto på plattformen.

Kom i gang med å investere

Det tar bare få minutter å opprette en konto på plattformen. Når du har opprettet kontoen din, skal du sette inn penger på plattformen som du kan investere for. Det er som regel et minsteinnskudd du skal sette inn. Du kan velge mellom flere forskjellige betalingsmetoder, og på de store handelsplattformene online kan du sette inn penger med kredittkort eller bankkort, PayPal eller bankoverføring. Når man bruker PayPal eller kort, så kommer pengene inn på kontoen nesten med en gang og man er klar til å investere. Når man setter inn penger gjennom bankoverføring kan det ta et par virkedager fra man overfører, til pengene er på konto.

Når du har satt inn penger på kontoen din, så kan du gå i gang med å søke frem ETF’er og finne det du gjerne vil investere i. Husk at det alltid er en risiko knyttet til alle investeringer, uansett hvor lav risiko de tilsynelatende har. Derfor skal du huske på å aldri investere mer enn det du potensielt sett har råd til å tape. Når du har dette i bakhodet, kan du gå i gang med å investere og diversifisere porteføljen din for å spre risikoen.

Det er altså ikke så vanskelig å investere som mange tror. Det er blitt mye lettere med online handelsplattformer, og ETF’er er et supert finansielt instrument for nybegynnere som vil begynne med investering.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no