Muligheter for refinansieringslån

av: LoanScouter
Publisert: 4. desember 2020 kl 14.53
Oppdatert: 1. januar 2022 kl 01.00

Sitter du fast i et gjeldsfengsel?

Det er ikke uvanlig å ha gjeld fra både forbrukslån og kredittkort, men dette kan bli et stort problem når det begynner å gå utover privatøkonomien i form av høye renter og gebyrer som påløper de små gjeldspostene. Det blir også fort til at man mister oversikten over hvor mye man egentlig skylder samlet sett. Dette kan føles som et gjeldsfengsel som det kan være vanskelig å bryte ut av. Så hva gjør man?

Det første man skal gjøre er å prøve å danne seg et overblikk over hvor mye man skylder og til hvor.

Det første man skal gjøre er å prøve å danne seg et overblikk over hvor mye man skylder og til hvor. Deretter er det lurt å lage en plan for nedbetaling for hvert enkelt lån eller hver enkelt gjeldspost. For noen er det mest motiverende å starte med den minste gjeldsposten først. Det er denne som går fortest å betale ned, og dermed får man en mestringsfølelse hver gang det forsvinner en liten post fra det store gjeldsregnskapet.

Bryt ut av gjeldsfengslet

Det finnes heldigvis måter man kan bryte ut av gjeldsfengslet på, som innebærer at man betaler ned lånene og gjeldspotene på en annen måte - nemlig ved å samle dem. Dette kalles for samlelån eller refinansiering, og det er relevant for deg som har mange små gjeldsposter som er blitt dyre og uoversiktlige. Kanskje har du tatt opp flere små forbrukslån for flere år siden til svært ugunstige vilkår, og betaler ned på det i dyre dommer. Det er dog ikke nødvendig med den rette refinansiering. Refinansiering hjelper deg med å bryte ut av gjeldsfengslet, og selv om det selvfølgelig ikke er tilrådelig å ta opp enda et lån når man har mange små lån og gjeldsposter, så er dette litt annerledes.

Når du refinansierer gjeldspostene, så er det et låneselskap som innfrir gjelden din hos de enkelte leverandører, og gir deg et tilbud på et større lån som samler gjelden din.

Undersøk markedet for refinansieringslån

Lånemarkedet ser ganske annerledes ut nå enn det gjorde for bare få år siden, derfor er det relevant å undersøke hva som er det beste refinansieringslån. Det gjør man best ved å sammenligne flere forskjellige lån fra ulike leverandører. Dermed er du sikker på at du finner den løsningen som passer best til deg og dine behov, og ikke ender opp med å betale unødvendig mye i dyre renter og gebyrer.

Det er også lurt å undersøke om låneleverandøren innfrir de små lånene, eller om dette er noe du skal gjøre selv.

Eksempel på et lån tatt fra Matchbanker: Sambla - Eks. 150 000 kr over 7 år, eff. rente 13.82%, kostnad 79 029 kr, totalt 229 029 kr.

Det er også lurt å undersøke om låneleverandøren innfrir de små lånene, eller om dette er noe du skal gjøre selv. De fleste synes førstnevnte er det mest praktiske. Når du søker om refinansieringslån, skal du gjennom en obligatorisk kredittsjekk. Dette foregår som regel automatisk, og er en prosess som skal undersøke at du rent faktisk kan betjene det lånet du søker om.

Få bedre overblikk over privatøkonomien

Et refinansieringslån sørger for at du bare har en enkelt gjeldspost å forholde deg til hver måned, og det er noe som kan skape bedre overblikk og mer rom i privatøkonomien, fordi man får eliminert mange dyre renter og gebyrer som gjør seg særlig gjeldende hvis noen av lånepostene forfaller.

Overblikk er en essensiell del av en velfungerende privatøkonomi, og det er viktig at man vet akkurat hvor mye som går inn og ut hver måned. Det er mye lettere å holde styr på når man har en fast gjeldspost å forholde seg til, med et fast beløp som man betaler hver eneste måned til lånet er nedbetalt. Dette kan også motivere til få orden i andre aspekter ved privatøkonomien, som for eksempel budsjettering til en mer økonomisk fornuftig hverdag.

Det er umulig å legge et realistisk budsjett når man ikke vet hva som går inn og ut hver måned, og dermed så kan et refinansieringslån være en fornuftig løsning for de som føler seg fanget i et uoversiktlig gjeldsfengsel.

Det er umulig å legge et realistisk budsjett når man ikke vet hva som går inn og ut hver måned, og dermed så kan et refinansieringslån være en fornuftig løsning for de som føler seg fanget i et uoversiktlig gjeldsfengsel. Det er dog ikke alle denne typen lån passer for, og man skal alltid tenke seg nøye om før man tar opp et lån på nettet. Derfor er det lurt å undersøke alle muligheter for å være sikker på at man finner det mest gunstige alternativet. Det er også veldig lurt å sette seg inn i hvilke regler og vilkår som gjelder for det lånet du vurderer å ta.

Det er først og fremst alltid en aldersgrense man skal oppfylle, når man skal ta opp et lån på nettet. I Norge er denne som regel omkring 25 år. Man skal også ha en inntekt som samsvarer med lånebeløpet for å bestå kredittsjekken, og man skal være norsk statsborger og bosatt i Norge for å få låne penger på nettet. Vilkår og regler kan variere litt fra lånested til lånested.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no